The artist’s way van Julia Cameron

the artist way

The artist’s way, geschreven door Julia Cameron, is een inmiddels beroemd boek dat helpt je creativiteit te (her)ontdekken.

The artist’s way geeft talloze tips om meer ruimte te maken voor creativiteit. Rondom het boek worden ook cursussen gegeven, die de Zweedse Susanne Randers in 2013 volgde.

Tijdens de cursus besefte Randers dat ze liever met haar handen werkt in plaats van de hele dag achter de computer te zitten. ‘Ik realiseerde me: inspiratie is overal. Om het te zien, hoef ik alleen mijn ogen te openen en te proberen in het nu te leven.’ Met tips uit het boek leerde ze kleine stappen te zetten om meer creativiteit in haar leven te hebben. Een van de nieuwe gewoontes die ze aanleerde is elke ochtend morning pages te tekenen, die ze op haar website en Instagram plaatst.

5 quotes van Julia Cameron uit The Artist’s Way

Niet alleen haar boek is een inspiratie, ook haar quotes weten te raken en te inspireren. Weet je nog niet zo goed wat je kunt verwachten van het boek? Misschien geven deze quotes uit The artist’s way een nog beter beeld.

  1. “In times of pain, when the future is too terrifying to contemplate and the past too painful to remember, I have learned to pay attention to right now. The precise moment I was in was always the only safe place for me.”
  2. “Leap, and the net will appear.”
  3. “Pray to catch the bus, then run as fast as you can.”
  4. “No matter what your age or your life path, whether making art is your career or your hobby or your dream, it is not too late or too egotistical or too selfish or too silly to work on your creativity.”
  5. “Creativity – like human life itself – begins in darkness”
  • De website van Susanne Randers kun je hier bekijken.
  • Haar Instagram vind je hier.
  • We schreven eerder al een blog over de morning pages van Julia Cameron.

Illustraties en fotografie Susanne Randers

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN