Kamperen bij de boer: tips en adresjes

Kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer is steeds meer in trek. Kleinschalig, in het groen, vaak rustig en er valt genoeg te beleven. Maar waar vind je die adresjes? We tippen er drie. 

Kamperen bij de boer, wat is dat eigenlijk? Het houdt in dat boeren een stuk land op hun boerderij beschikbaar stellen om te overnachten. Omdat er niet al te veel plaatsen zijn, is het vaak kleinschalig met een huiselijke sfeer. Hoewel je er niet de faciliteiten vindt van de commerciëlere camping (denk aan een zwembad of een minidisco voor de kinderen), vind je er wel andere unieke activiteiten zoals het melken van de koeien of het scheren van schapen. Meestal ligt het tarief ook een stuk lager dan de gemiddelde camping. Ben je een natuurliefhebber en houd je van rust, dan ben je bij de boer op het goede adres.

Hoe vind je adresjes om te kamperen bij de boer?

Er zijn meerdere manieren om een boerencamping te vinden. We sommen er een aantal op.

  1. Via ANWB
    Op de website van de ANWB vind je meerdere adresjes voor kamperen bij de boer die in de meeste gevallen geïnspecteerd zijn door de website. In het overzicht staat bij iedere camping hoeveel plekken er zijn en wat het voor unieke faciliteiten of activiteiten biedt. Zo weet je zeker dat je er een vindt die bij je past. Naar de website.
  2. Kamperen-bij-de-boer.com
    Op deze website vind je een uitgebreid overzicht van boerencampings per provincie. Ze noemen er ook een paar in het buitenland, zoals Italië, Frankrijk en Duitsland. Naar de website. 
  3. Campspace.com
    Op de website van Campspace vind je meerdere kleine kampeerplekken in zowel Nederland als het buitenland. Er zijn ook een aantal boerencampings te vinden. Naar de website.

*Meer bijzondere adresjes in Nederland en buitenland vind je hier.

Tekst Bente van de Wouw Fotografie Jesse Gardner/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Inclusief 37 paper goodies

Flow Vakantiebox

Met een extra dik boek (met verhalen over wat het toeval je brengt) en weer veel paper goodies, waaronder postcards, stickers, zakjes voor (natuur)vondsten en polaroids.

Bestel zonder verzendkosten