Onder de sterren in Zweden

We verzamelden de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. De Nederlandse Hilde en Ruben runnen een B&B op het Zweedse platteland waar het zo stil is dat je er altijd zou willen blijven.

Lekkerweg_beeld_33_RevsundsPrastgard

Wat is er zo fijn hier?
De Nederlandse Hilde en Ruben zijn een prachtige Bed & Breakfast begonnen in deze voormalige Zweedse pastorie. Het is een plek waar mensen samenkwamen, waar het prachtige uitzicht over het meer inspireerde tot filosoferen en dromen. Je vindt hier het echte Zweedse gevoel; dichtbij de natuur en kwaliteit van leven. En omdat de dominees van vroeger van grote en hoge kamers hielden, is er nu lekker veel ruimte.

Wat krijgen we voor een ontbijt?
Voor het ontbijt krijg je lekkernijen uit de omgeving, met als hoogtepunt het brood van buurvrouw Kerstin. Zij bakt met ecologisch meel uit de provincie Jämtland en heeft zelfs een prijs gewonnen tijdens het Zweeds kampioenschap voor lokale producten. Bij dat lekkere brood eet je een ei van de kipjes, kaas van de plaatselijke geitenboerderij, honing uit Revsund en jammetjes van alle verschillende bessen uit de tuin en het bos.

Onze tip
Luisteren naar de stilte is voor veel gasten een hoogtepunt. Je realiseert je pas hoe uniek stilte is als je bij Hilde en Ruben in de tuin staat of misschien wel ligt. Stel je een zomeravond voor, het is nog licht om half één ‘s nachts en je ligt in het lange gras, of dat je op een winteravond op je rug in de sneeuw ligt met boven je de sterrenhemel. En dan helemaal niets. Zo’n moment neem je mee naar huis.

Lekker eten
Bakgården i Revsund (Bakgården.se/Bakgarden). Een paardenstal, omgebouwd tot bakkerij, bierbrouwerij en muziekstudio. Open voor proeverijen en op aanvraag. Of Jazzköket in Östersund, waar tachtig procent van de ingrediënten lokaal geproduceerd is.

Leuk om te weten
Hilde en Ruben hebben een boek geschreven over hun eerste jaar op het Zweedse platteland: Ondertussen in Revsund. Leuk om te lezen voor als je komt logeren: Vandorp.net

Prijs per nacht per nacht per persoon: € 45 inclusief ontbijt. Je kunt ook de hele bovenverdieping huren voor privé-gebruik voor € 720 per week: vier slaapkamers, een huiskamer, keuken, balkon, badkamer en toilet.

Bed & Breakfast Revsund Prästgård in Gallo (Zweden)

Revsundsprastgard.se

 

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING