La Fermette Lot in Frankrijk

We verzamelen de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. Midden in Frankrijk ligt vakantiehuis La Fermette Lot, een fijne plek voor liefhebbers van authentiek Frankrijk.

fermette-lot1

Wat is er zo fijn hier?
Door de rustige ligging van La Fermette Lot ontkom je er niet aan te genieten van de natuur en het ritme van het Franse leven. Een goed glas wijn bij de haard, eindelijk tijd voor dat ene boek, languit in de tuin. De inrichting is een mix van landelijk, hip en vintage, heel eigen en authentiek. De originele houten vloer ligt nog in de slaapkamers, de oude gebinten zijn zichtbaar en op de benedenverdieping liggen nog oude terracotta tegels. De leefruimtes lijken in elkaar over te vloeien. Van de enorme slaapzolder tot de gezellige leefkeuken met houtkachel, van de prachtige lounge chair in de woonkamer tot de borduurwerkjes aan de muur. Alles is even zorgvuldig uitgekozen en neergezet.

Wat krijgen we voor ontbijt?
Rijd ’s ochtends even naar het dorpje voor een verse baguette die je vervolgens, afhankelijk van het seizoen, eet in de woonkeuken bij de houtkachel of op het terras in de ochtendzon.

Onze tip
Houd je van rondrijden, volg dan de mooie route naar het dorpje Crozant. De ruïnes van de burcht torenen hoog boven het dorpje uit en bieden je een prachtig uitzicht over de Creuse.

Lekker eten
Bezoek de plaatselijke markt en ga koken met streekproducten. De woonkeuken nodigt uit tot kokkerellen en urenlang tafelen.

Overnachting vanaf € 475,- per week.

www.lafermettelot.nl

Marleen Brekelmans van Bijzonderplekje.nl spot wekelijks voor ons de fijnste adressen in binnen- en buitenland.

fermette-lot

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE