6 rustige stranden in Nederland

rustige stranden Nederland

Een dagje strand zonder alle drukte die daar vaak bij komt kijken. 6 rustige stranden in Nederland om te ontspannen.

Een middagje strand betekent niet altijd ontspanning. Gillende kinderen, hutje mutje liggen en geluidsoverlast van een stereo kunnen de rust op een druk strand verstoren. Waar vind je nog wel de rustige stranden in Nederland?

 1. Vrouwenpolder
  Niet alleen één van de schoonste stranden van Nederland, maar met zijn 24 kilometer ook een van de langste. Omdat het strand zo groot is, is er genoeg plek voor iedereen. Het is wat drukker op de plekken waar je strandtenten vindt, maar er zijn ook kilometers strand waar je niets anders vindt dan zand.
 2. Noordwijk
  Omdat het stuk strand tussen Noordwijk en Zandvoort moeilijk met de auto bereikbaar is, is het er vaak rustig. Zorg dat je op de fiets komt en je hebt een fijne en ontspannen dag.
 3. Schoorl
  Ook Schoorl aan Zee is alleen bereikbaar per fiets of te voet, en dat maakt het strand zelfs op een warme zomerdag rustig.
 4. Hargen aan Zee
  Een breed strand mét een ruime parkeerplaats. Omdat er geen dorp aan vastzit, is dit stukje strand een oase van rust. De drukte kun je opzoeken bij het strandpaviljoen.
 5. Meijendel strand
  Dit strand in Zuid-Holland ligt tussen de Wassenaarse slag en Scheveningen en je kunt er alleen komen met de fiets of te voet. Je vindt hier ook geen strandtenten, en dat maakt het een fijne plek om te ontspannen in de puurste vorm. Vergeet niet genoeg eten en drinken mee te nemen.
 6. Westhove
  Op de stranden tussen de dorpen Domburg en Oostkapelle vind je geen gillende kinderen, drukke restaurants en vakantiehuisjes. Wel heel veel rust en stilte. Vanuit beide dorpen loop je in een klein halfuur naar deze rustige plekken aan zee.

*Meer bijzondere adresjes vind je hier.

Tekst Bente van de Wouw Fotografie Memories on 35 mm/Unsplash.com

 

Promotional image Promotional image

Met DIY-papier

Flow 7 is er!

Flow 7 ligt in de winkel mét vernieuwde vormgeving en inhoud. In het nieuwe nummer lees je onder andere verhalen over de ruimte nemen om het anders te doen en hoe trots je verder kan helpen.

BEKIJK HET HIER