5 x boekenclubs in Nederland

boekenclubs

Met een groep mensen van gedachten wisselen over boeken is sowieso een aanrader, maar soms kan het lastig zijn om andere boekenliefhebbers in je omgeving te vinden. Gelukkig zijn er ook een aantal grotere boekenclubs, waarbij jij je ook kunt aansluiten. 

 • Amsterdam

  In Amsterdam zijn er meerdere boekenclubs te vinden, maar een van de grootste is de Readers and Drinkers club. Dit is een gezellige multiculturele groep die zichzelf volgens de beschrijving ‘niet te serieus neemt’.

 • Rotterdam

  De Bored to Death boekenclub bespreekt (nieuwe) Engelstalige fictie op verschillende locaties in Rotterdam. Ze hebben ook een Young Adult versie, die vaak samenkomt in boekhandel Donner.

 • Den Haag

  Our Shared Shelf is een feministische boekenclub in Den Haag en baseert zich op de gelijknamige boekenclub van actrice Emma Watson. Ze komen maandelijks samen om de boekenkeuzes van Emma te bespreken.

 • Den Bosch

  Het heet de English Book Club – maar je mag ook gewoon Nederlandse boeken lezen, als je dat fijner vindt. De groep komt maandelijks bij elkaar om de democratisch gekozen boeken samen te bespreken.

 • Online

  Ook online zijn er allerlei websites waar je boeken met anderen kunt bespreken, of boekenclubs bij jou in de buurt kunt vinden. Op de website Meetup.com bijvoorbeeld. Maar ook thuis vanaf de bank kun je over boeken praten met gelijkgestemden. Op onze Engelstalige website schreven we een artikel over online boekenclubs. En Hebban.nl heeft een pagina waarop boekenclubs voor verschillende genres te volgen zijn.

* Of begin zelf een boekenclub! Lees hier hoe je dit kunt doen.

Fotografie Kari Shea/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING