Podcast tip: Nothing Much Happens

podcast tip

Dat een podcast allerlei vormen kan aannemen bewijst Nothing Much Happens maar weer eens. Bij deze podcast tip geen interviews of reportages, maar verhalen om bij in slaap te vallen.

Vredige verhalen (waarin, inderdaad, niks gebeurt)

De maker en host van Nothing Much Happens, Kathryn Nicolai, heeft een duidelijke bedoeling met haar podcast: let’s get sleepy. Dat doet ze door verhalen te schrijven en in te spreken waarin – zoals de titel van de podcast al doet vermoeden – vrijwel niks gebeurt. Het zijn stuk voor stuk kalme verhalen waar je je heel goed door gaat voelen: een omschrijving van een bakkerij en al het lekkers dat er te koop is, een verhaal over een spelletjesavond met vrienden, een beschrijving van een wandeling door het bos. De podcast bestaat al een paar jaar, dus er zijn heel veel verhalen om terug te luisteren.

Lekker deinen

De verhalen worden allemaal twee keer voorgelezen: de eerste versie is al heel kalm, de tweede nóg kalmer. Dit geeft je brein de gelegenheid om lekker weg te deinen op het verhaal. Grote kans dat je tijdens de eerste keer voorlezen al in slaap bent gevallen. Vergeet daarom ook niet de optie ‘afsluiten aan het einde van het verhaal’ te kiezen in je podcastapp, anders blijft je telefoon de hele nacht podcasts afspelen terwijl je slaapt.

Je zou Nothing Much Happens ook kunnen luisteren op een dag dat je je gestrest voelt, of wanneer je een middagdutje wilt doen. De prettige stem van Nicolai en de gezellige, vredige verhalen maken dat je niet anders kunt dan ontspannen.

Ontspan

Tekst Merel Wildschut  Fotografie Kinga Chicewicz/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING