De Weide Wereld

We verzamelen de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. Gastenverblijf De Weide Wereld ligt heel landelijk en is vlakbij Brugge en Gent. In de zomer ontbijt je er in de tuin onder de notenbomen. 

DeWeideWereld3
Wat is er zo fijn hier?
Elke kamer, elk plekje in het huis neemt je mee naar verre oorden. Gasten komen er uit de hele wereld en vertellen hun verhalen aan de gezamenlijke ontbijttafel, zoals onlangs een ballonvaarder die zes maanden per jaar in Myanmar woont. De ligging van De Weide Wereld is heel speciaal, op het platteland midden in de natuur, maar ook vlakbij Brugge en Gent. ’s Morgens kun je er yoga doen rond de natuurlijke poel en in de zomer ontbijt je buiten onder de notenbomen.

DeWeideWereld7
Wat krijgen we bij het ontbijt?
Alles is biologisch, zoals heerlijk fruitsap uit eigen boomgaard (appels, peren en kweeperen). Twee keer per week wordt er zelf brood gebakken dat je eet met eigengemaakte confituur en jam, ook uit eigen boomgaard. Croissants, stokbrood en kleine broodjes komen van bakkerij Painture. En dan zijn er ook nog zelfgebakken seizoenstaarten met boomgaardfruit, Engelse suikervrije muffins, Indische kardemonbroodjes, Italiaanse kaaspoffertjes, Marokkaans sinaas-slaatje en een Libanese fruitsla met oranjebloesem.

Onze tip
Eigenaars Petra en Bruno weten alle toffe winkeladresjes, kringloop- en brocantezaken, gezellige terrasjes en cafeetjes in de buurt. Doe je de voordeur open, dan wandel je zo het Beverhoutsveld Wandelpad op. En vlakbij vind je de ‘Zotte Mutse’, een typisch Belgisch huiskamerrestaurant. Voor een heerlijke wafel met warme krieken.

DeWeideWereld6
Leuk om te weten
Bruno houdt van letterkappen in steen en maakt glas in loodramen. Petra haakt, breit en borduurt granny dekens. Dit alles vind je terug op deze heerlijke plek.

Prijs voor een kamer: vanaf € 80,- per nacht voor 2 personen op basis van 2 nachten.

Deweidewereld.eu

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN