Een weekje werken vanuit een huisje in Zeeland

huisje Zeeland

Flow’s Rachel vindt het fijn om haar werkplek thuis af en toe te verruilen voor een andere omgeving. Zo werkte ze laatst een midweek vanuit een huisje in Zeeland.

Het is stormachtig weer als we aankomen bij Veldzicht in Groede, maar de vooruitzichten op mijn weerapp maken me vrolijk. De zon zal zich de komende dagen regelmatig laten zien. Fijn, maar daardoor moet ik mezelf wel toespreken: je gaat deze week werken, niet dagenlang over het strand dwalen en koffie’s drinken in een strandtent.

Mijn zus en ik slapen de komende vijf nachten in de omgebouwde stallen van een boerderij in Groede, Zeeuws-Vlaanderen. We zijn er al eens eerder geweest en worden enthousiast begroet door een van de eigenaren. We installeren ons in een van de vierpersoons huisjes en voelen ons meteen op ons gemak. Een heerlijke bank, fijne eettafel waar je ruimte hebt om je laptop en andere spullen kwijt te kunnen en een prachtig uitzicht. Vooral dat uitzicht. Je kijkt namelijk uit over de Zeeuwse polders. Voor sommigen misschien troosteloos in de wintermaanden, maar ons geeft het rust in de drukte.

Aan de wandel

De hele week werk ik aan de keukentafel van het huisje of in een koffiebar in de buurt. Het fijne aan werken op een andere plek vind ik dat je het ‘zoveelste rondje door de buurt’ eens kunt vervangen door een strandwandeling of fietstocht door de polders. Wil ik aan het einde van de dag nog even uitwaaien? Dan begin ik de dag een uurtje eerder en stop ik wat vroeger.

Werken in de strandtent

Mijn zus heeft een fotoshoot, dus op de laatste dag fiets ik op mijn gemak richting het strand. De zon schijnt fel in mijn gezicht en de wind danst door mijn haren. Ik loop over het strand en probeer mijn gedachten even los te laten. Na een halfuurtje schuif ik aan een tafeltje in strandtent Loods Tien, mijn favoriet. Ik klap mijn laptop open en bestel een cappuccino – en even later trakteer ik mezelf op een portie bitterballen, want hé, het is toch een soort vakantie. Terwijl ik tik op mijn toetsenbord kijk ik af en toe eens naar links, naar het strand en de bruisende zee. Elke keer als ik in Zeeland ben denk ik: kon ik hier nog maar eventjes blijven.

Meer lezen

Tekst Rachel Vieth  Fotografie Beetje

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN