Fifties sfeertje in Antwerpen

We verzamelden de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. Zo leuk, al die vintage spulletjes in deze B&B in Antwerpen, vooral die oude bakelieten radiootjes. Je krijgt er geen genoeg van.

Wat is er zo fijn hier?
Alles bij de Bakeliet komt uit de jaren veertig en vijftig, je hebt even het gevoel terug in de tijd te gaan. Je kan kiezen in welke kamer je slaapt, jaren veertig (Billie Holiday-kamer) of jarenvijftigstijl (Charley Feathers-kamer). Veel oude affiches, bakelieten radiootjes en een vintage platenspeler met een grote collectie swing, rhythm ’n blues, jazz en rockabilly. Op iedere kamer is een potje brillantine beschikbaar…

Wat krijgen we voor een ontbijt?
Altijd verse pistolets of stokbrood van de bakker, vers fruitsap, eitje, beleg, yoghurt en croissants. En heerlijke koffie die ter plekke vers wordt gemalen. Geserveerd in origineel Boch-servies. De twee kipjes in de tuin zorgen voor de eitjes.

Onze tip
Bakeliet is twaalf minuten wandelen van het centrum. Maar je kan ook te voet naar de wijk Zurenborg, waar heel veel cafés en restaurantjes zijn. Of je pikt een concert mee in de topzaal ROMA, daar waan je je zomaar in de jaren dertig. De vrouw van eigenaar Tim is ontwerpster van label Red Juliet en heeft een winkel vol jurken met jarenveertig-uitstraling (Redjuliet.be)

Lekker eten
De Mokkakapot (Mokkakapot.be) heeft een heel fijn fifties-interieur en ze hebben lekkere koffie. Je kan hier je eigen verse sap trappen op een fiets! Dagelijks is er een vers soepje en zijn er biologische boterhammen.

Leuk om te weten
Op driehonderd meter is het repetitielokaal van de Belgische band dEUS en violist-toetsenist Klaas heeft daar zijn café Plaza Real.

Prijs per nacht € 80 inclusief ontbijt.

Bed and Breakfast Bakeliet in Antwerpen

Bb-bakeliet.be

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN