Oude watermolen in België

We verzamelden de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. Slapen in een oude watermolen, met een houtgestookte hottub in de tuin; dit is wel een heel mooi adresje in België.

Lekkerweg_beeld_46_ Huisje Le Vieux Moulin in DalhemWat is er zo fijn hier?
Het supergezellige huisje ‘Le Vieux Moulin’ ligt in Franstalig België, op maar vijftien minuten reizen van Maastricht. Het is een oude watermolen op een magische plekje. Leuk ingericht met brocante. Zo hangt er een heuse letterbak aan de muur. In de slaapkamer staat ook een houtgestookt kacheltje en slaap je onder de houten balken. Je kan er lekker luieren in de prachtige tuin, een wandelingetje maken in het bos of de heerlijke streekmarkten afschuimen.

Wat krijgen we voor een ontbijt?
Het ontbijt maak je zelf. In het dorpje Visé vind je allerlei leuke winkeltjes zoals traiteurs, ambachtelijke slagerijen, kaaswinkeltjes, bakkerijen en patisserieën. Hier scharrel je je eigen ontbijt bij elkaar. Er zit ook een bakkertje met geweldige croissants om de hoek.

Onze tip
Ga naar de brocante- en antiekmarkt, die elke zondag in Tongeren gehouden wordt. En daarna een lekkere trappist op het plein drinken. Met een salade met steenovenbrood, appelstroop en een kaasje van het nabijgelegen klooster ‘Val Dieu’.

Leuk om te weten
Je hoeft hier geen kou te lijden. Er is een houtgestookte hottub, warme kachels en een sauna!

Prijs per week vanaf € 580 (geschikt voor twee tot vijf personen).

Huisje Le Vieux Moulin in Dalhem (België)

Levieuxmoulindedalhem.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN