Op het Friese platteland

We verzamelden de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. Eigenaars Arjan en Rixt verhuren het heerlijk lichte voorhuis van hun oude Friese boederij, waar je ’s ochtends zelf je ontbijtje met homemade granola kunt maken.

Lekkerweg_beeld_54_Vakantiehuisje It Flinke Boskje in Hemelum FrieslandWat is er zo fijn hier?
Het voorhuis van de oude boerderij van Arjan en Rixt is een heerlijk vakantiehuisje. De eigenaars van het huis hebben jaren op Curaçao gewoond en dat zie je aan het interieur: lichte kleuren, veel hout en natuurlijke materialen. Er is een fijne grote keuken waar je lekker samen kunt ontbijten. Het ligbad staat op een verhoogd deel: ’s avonds stap je zo vanuit het bad je bed in. De grote tuin met fruitbomen is een fijne plek om uit te rusten. Op het privé-terrasje staat een buitenkachel en daar kun je heerlijk lang buiten zitten onder de boom met lichtjes.

Wat krijgen we voor een ontbijt?
Het ontbijt maak je zelf. Op verzoek staat er een verzameling weckpotjes met daarin homemade granola, noten en zaden waarmee je je eigen gezonde ontbijt kunt samenstellen.

Onze tip
In een fluisterbootje het riviertje de Luts afvaren. Je stapt op in de haven op loopafstand van It Flinkeboskje. Door het dorpje Balk vaar je naar de rand van het Slotermeer waar je bij Badmeester Keimpe een borreltje met een huisgerookte paling neemt op het grote terras.

Lekker eten
In het schattige stadje Hindeloopen parkeer je aan de dijk en wandel je door de kleine steegjes en straatjes naar de oude haven waar je lekker gaat eten bij de Hinde (Dehinde.nl). In de zomer eet je hier visjes uit het IJsselmeer.

Prijs per week € 650,- (geschikt voor vier tot zes personen)

Vakantiehuisje It Flinke Boskje in Hemelum Friesland

Itflinkeboskje.nl

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN