Uitwaaien aan het Wad

We verzamelden de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. Deze Friese boerderij is heel geschikt voor gezinnen of een vriendengroep. Je kunt er samen koken en lekker lang natafelen in de prachtige, grote eetkamer.

saturdaymarket

Wat is er zo fijn hier?
BinnenInn is gevestigd in een voormalige school en in het Grote Praktijklokaal (waar de jongens van de landbouwschool vroeger trekkerles kregen) zijn vijf kidsproof appartementen gemaakt. Vanwege de grote gezamenlijke keuken met eetkamer is BinnenInn erg geschikt om met meerdere families een weekend weg te gaan: samen gezellig koken en daarna met z’n allen lekker lang natafelen in de grote eetkamer!

Wat krijgen we voor een ontbijt?
De grote keuken biedt de gelegenheid om je kookkunsten ook tijdens de vakantie te tonen. Voor het échte luie ochtend gevoel bestel je een ontbijtmand: zelfgebakken brood, eitjes van de eigen kippen en vers fruit.

Onze tip
Ga wadlopen met HarmJan van Oanedyk.nl. Een bevlogen man die woont en werkt aan het Wad. Hij neemt je mee de Waddenzee op met kleinschalige tochten en je vindt eetbare oesters en mosselen.

Lekker eten
Bij Lunchroom de Lekkernij in Dokkum Lekkernijdokkum.nl eet je heerlijke broodjes, maar een High Tea kan ook. En in 2013 openden de eigenaars van BinnenInn een nieuw restaurant in Dokkum in het oude Waaggebouw.

Leuk om te weten
Op zondagochtend lopen de eigenaars Bianca en Edword met de shetlander Nicolien en de kindergasten altijd een rondje door het dorp Metslawier. Ze vertellen mooie oude verhalen over het dorp.

Prijs is afhankelijk van het aantal personen en het aantal nachten. Een groepsappartement huur je al vanaf € 200 per midweek. Ontbijt is € 10 per persoon (voor kindjes € 5)

Bed & Breakfast BinnenInn in Metslawier (Friesland)

Binneninn.nl

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN