Micro-avonturen in eigen omgeving

micro-avonturen

Om iets nieuws en bijzonders te beleven, hoef je niet altijd ver weg te gaan. Het kan ook dichtbij, simpel en goedkoop. Deze micro-avonturen kun je gewoon in eigen omgeving doen. 

 1. Kamperen in de tuin
  Hoera voor de achtertuin! Voor dat gevoel van vrijheid hoef je echt de voordeur niet uit. Zo kun je je slaaptentje ook gewoon in de achtertuin opzetten. Niet alleen avontuurlijk, maar je hebt ook de comfort van je eigen huis dichtbij je. Hoef je in ieder geval niet met een wc-rol onder je arm naar een openbaar toilet. Heb je geen achtertuin, dan kun je je tentje ook gewoon midden in de woonkamer opzetten.
 2. Nachtelijke wandeling
  We vinden het zo fijn, in de late uurtjes wandelen door een doodstille stad. Hoewel we dit meestal alleen op vakantie doen, kan het ook gewoon in je eigen buurt. Ga wat later naar bed (of zet je wekker extra vroeg) en wandel eens door je eigen buurt. Bekijk de zonsopgang op een mooie plek of ga zwemmen bij maanlicht (wel op een veilige plek, natuurlijk).
 3. Koop een wegwerpcamera
  Ken je ze nog, van die goedkope camera’s zonder digitaal scherm? Schaf er een aan en maak er deze zomer foto’s mee. Van dat ene mooie gebouw waar je tijdens je ommetje altijd van geniet, van je tentje, opgezet in de achtertuin of van ieder ander micro-avontuur dat deze zomer bijzonder maakt. Leuk om al die foto’s dan te bewaren in een boekje.
 4. Houdt een filmmarathon
  Sommige films wil je al eeuwen zien, maar je vindt er maar de tijd niet voor. Want: je moet er even goed voor gaan zitten. Of: ze duren zo lang. Plan eens een speciale filmdag in, waarop je al die films achter elkaar kijkt. Met de telefoon op stil, wat dekentjes en lekkere snacks, natuurlijk.
 5. Lees een boek in één dag uit
  Leuke challenge voor de regenachtige dagen. Kies samen met iemand hetzelfde boek uit, en probeer dit dan in één dag uit te lezen. Dit kan met vrienden op afstand, maar ook met je huisgenoot of familie. Kun je meteen een mini-boekenclub houden nadat de laatste bladzijde gelezen is.

*Meer micro-avonturen in eigen land vind je hier.

Tekst Bente van de Wouw Fotografie Scott Goodwill/Unsplash.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN