Ode aan de jaren vijftig

Van het bloemenbehang tot de Sunlight-zeep op het plankje, van het bad op pootjes tot de Formica-stoelen: het hele huis van Julie Vrijens in Antwerpen is ingericht in jaren-50-stijl.

Niet alleen het huis van de Vlaamse modeontwerper Julie Vrijens (38), ook haar atelier, haar kantoor en haar winkel: stuk voor stuk ademen ze de sfeer van de jaren veertig en vijftig. Zo’n beetje alles wat Julie en haar man Tim (45) doen, heeft wel een link met de sprankelende decennia van midden vorige eeuw. “Toen ik lang geleden voor het eerst naar rock-’n-rollfeestjes ging, had ik soms echt het gevoel dat ik in een andere tijd belandde en dat ik daar wilde blijven,” vertelt Julie.

“Het was alsof ik een oude Hollywoodfilm binnenstapte. Alles was zo mooi toen. De kleding, de muziek, de auto’s, de kleuren, de meubels, het was allemaal zo esthetisch, elegant en liefdevol gemaakt. Maar uiteindelijk heeft onze tijd ook veel voordelen, en gelukkig is het goed te combineren: de stijl van toen met het comfortabele van nu.” Het mooie is dat je bij Julie en Tim kunt logeren, want ze verhuren twee kamers als bed and breakfast. De B&B kreeg de passende naam Bakeliet. Ook daar word je ondergedompeld in de sfeer van toen, met zelfs een platenspeler en lp’s ter beschikking voor de bijbehorende soundtrack.

Meer over Julie en haar liefde voor de jaren 50 lees je in Flow 3.

Tekst Chris Muyres  Fotografie Caroline Coehorst

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN