Schloss Moehren Duitsland

We verzamelen de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. In Zuid-Duitsland ligt het kasteel van de Nederlandse Sandra, hoog boven een dorpje in het Altmühltal. 

Schloss Moehren1

Wat is er zo fijn hier?
Wanneer je het dorpje Treuchtlingen nadert, doemt Schloss Moehren voor je op, hoog boven de pastelkleurige huizen. De Nederlandse Ruud & Sandra hebben in het kasteel verschillende vakantiewoningen gerealiseerd, in de robuuste poorten, in het vrijstaande Schweizerhaus en in het jachtslot zelf. De mix tussen oud, nieuw en typisch Duits is charmant. Vanuit Schloss Moehren wandel je zo het natuurgebied Altmühltal in. Bossen, heuvels, vergezichten, wandelpaden; je bent alleen op de wereld. Grote kans dat je hier een ree ziet.

Wat krijgen we voor ontbijt?
Het ontbijt maak je zelf in de goed uitgeruste keukens. Elke ochtend verwent gastvrouw Sandra je met een vers brood, huisgemaakt, en een dagelijks wisselende verrassing erbij.

schloss moehren2

Onze tip
In de omgeving liggen idyllische Duitse stadjes met historische centra. Slenter door de straten van Nördlingen, verbaas je over alle kleuren in Dinkelsbuhl en bewonder de gevels in Eichstätt.

Lekker eten
Je mag niet naar huis zonder te hebben gegeten bij Gasthaus Frankenhöhe in het nabijgelegen dorpje Haag. Schnitzels tot over de rand van je bord en goede pommes in een authentiek Duitse setting.

Vanaf € 395,- per week.

www.schlossmoehren.com

Marleen Brekelmans van Bijzonderplekje.nl spot wekelijks voor ons de fijnste adressen in binnen- en buitenland.

Foto’s: @Monumentenfotograaf 

 

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN