Texas Country House in Rotterdam

We verzamelen de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. Texas-liefhebbers kunnen hun geluk op in hartje Rotterdam, waar je kunt overnachten in een echt Texaans plattelandshuisje.

TexasCountryHouse1Wat is er zo fijn hier?
Het is een stukje Texas in Rotterdam. Eigenaar Geert Jan heeft een passie voor kleine Texaanse plattelandshuisjes en bouwde er eentje in zijn eigen tuin. Het is basic, maar aan alles is gedacht. Kaarsen in lege whiskyflessen, olielampen, hout voor de kachel, leren stoelen met voeten stoofjes, een bijl om hout te hakken. Je waant je echt even een cowboy. Je slaapt in een groot bed met spijlen en maakt thee op een klein gasflesje. De thee drink je dan weer uit een jampotje. Bij mooi weer kun je lekker op de veranda zitten. Je zou bijna vergeten dat je midden in Rotterdam zit.

Wat krijgen we voor een ontbijt?
Geen, maar je kun wel zelf broodjes meenemen en thee of koffie maken. Of ga lekker ontbijten bij Jordy’s, de leukste bakker van Rotterdam. Vanaf de balustrade kijk je in de winkel en de bakkerij, waar de croissants vers uit de oven komen.

TexasCountryHouse4Onze tip
Gaat er een man mee? Voor mannen is het een avontuur om een langs kapsalon Schorem te gaan, waar nog ouderwets geknipt en geschoren wordt. Soms is er een band of wordt er een flesje whisky opengetrokken. Of ga naar de expositie van street artist Keith Haring in de Kunsthal (tot 7 februari 2016).

Goed eten
Lekker kippetjes eten bij Scharrels en Schuim. Bijzondere biertjes, lekkere kippetjes en een stoer interieur.

Overnachting kost € 55,- per nacht.
Airbnb.nl/rooms/6266912

TexasCountryHouse3

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN