Waterland-huisje in Eindhoven

We verzamelen de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. Houd je van eenvoudig leven? Dan is het kleine maar fijne Waterland-huisje in Eindhoven echt iets voor jou.

Wat is er zo fijn hier?
Het Waterland-huisje is klein, maar heeft alles: douche, toilet, een keukentje en een slaapzoldertje. Het staat op Strijp-S, een voormalig fabrieksterrein van Philips in Eindhoven en één van de grootste stedelijke ontwikkelingsgebieden van Europa met veel industrieel erfgoed, leuke koffietentjes, pop-up stores en restaurantjes. Waterland-huisje is het eerste ’tiny-house’ in Nederland, een uit de VS overgewaaid fenomeen dat staat voor een eenvoudiger manier van leven. Het huisje staat op wielen en mag ook over de snelweg. Het zou daardoor op iedere plek in Nederland kunnen staan, maar de voorlopige verblijfplaats is Strijp-S.

Wat krijgen we voor ontbijt?
Het ontbijt wordt verzorgd door de dames van ’t Koffiehuisje, het kleinste en fijnste barretje op Strijp-S. Zij serveren stevige boterhammen, een warm croissantje, verse jus en gekookt eitje en diverse soorten beleg. En het ontbijt is natuurlijk niet compleet zonder de heerlijke koffie van ’t Koffiehuisje.

WaterlandHuisje2
Onze tip
Strijp-S is een grote speeltuin. Eén van de eerste pioniers in dit gebied is de buurman, skatehal Area-51. Leuk om gewoon even te gaan kijken. Als je iets minder handig met een skateboard bent, is er ook het filmhuis Natlab. Winkelen kan bij Urban-Shopper met 20 bijzondere winkels van industriële meubels tot hippe kinderkleding.

Lekker eten
Teveel restaurants om op te noemen van stijlvol (Wynwood) tot industrieël (Radio Royaal). Onze tip: Retro Fondue restaurant in de voormalige ‘omkleedkelder’ van de Philips gereedschapsmakerij.

WaterlandHuisje3
Leuk om te weten
Het Waterland-huisje is een prototype. De initiatiefnemers willen het graag verder ontwikkelen en zijn bezig met een woon-werk project op het Eindhovense NRE terrein. Mensen die daar meer over willen weten of interesse hebben in het wonen in een ’tiny house’, kunnen contact opnemen met: info@waterland-huisje.nl

Overnachting voor 2 personen kost € 95,- per nacht inclusief ontbijt.

Waterland-huisje.nl
Fotografie: Maartje Meesterberends Concept & Styling: Ingrid Hamels

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN