Zelf blackout poetry maken: zo doe je dat

blackout poetry

Je pakt een oude bladzijde uit een boek of tijdschrift en kleurt ‘m in met een stift (of potlood), totdat er nog een paar woorden over zijn. Die woorden vormen het gedicht. Drie accounts op het gebied van blackout poetry én tips om zelf aan de slag te gaan.

Inspiratie

Make Blackout Poetry
Een account dat werk van verschillende makers deelt. De een gebruikt een zwarte stift om woorden in te kleuren, de ander maakt er een waar kunstwerk van met verf en kwasten. Zoals het gedicht hieronder van Kristina Moriconi.

https://www.instagram.com/p/BtufZEvFgeU/

Heart Of The Sea

Een kleiner account, met net zo mooie blackout poetry. Heather Munro gebruikt vaak felle kleuren om de woorden weg te strepen en maakt er complete creaties van.

https://www.instagram.com/p/BuLMbQMBlDj/

Colette.lh

Colette Love Hilliard maakt vooral gebruik van zwarte stiften in haar blackout poetry. Ze speelt met de witruimte, zodat er vaak ook figuren te zien zijn in haar werk. Zoals onderstaand gedicht over de maan.

https://www.instagram.com/p/BuP3PAQAINU/

Zelf aan de slag gaan

  1. Lees de bladzijde die je hebt uitgekozen eerst vluchtig door om te kijken of je wat woorden tegenkomt die je kunt gebruiken.
  2. Lees dan de pagina volledig. Zet een cirkel om de woorden die je raken en die je wilt gebruiken voor je gedicht.
  3. Zet de omcirkelde woorden op een los papiertje en kijk of je er zinnen mee kunt vormen. Mis je een woord? Kijk dan of je hem terug kunt vinden op de bladzijde.
  4. Heb je je gedicht in je hoofd, dan kun je alle woorden wegstiften die je niet meer nodig hebt.

Openingsbeeld @Foolishfancy, @Makeblackoutpoetry

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING