Body positivity boekentips

body positivity

Lief zijn voor je lichaam en er vooral wat minder kritiek op leveren. Er verschijnen steeds meer boeken over body positivity. We tippen er drie. 

Body positive power

‘Je leven is al begonnen, en daar heb je geen strakke buikspieren voor nodig,’ staat er op de voorkant van dit boek. Megan Jayne Crabbe (op Instagram bekend onder de naam @bodyposipanda) is vastberaden om zoveel mogelijk mensen de waarheid te vertellen: we zijn goed genoeg zoals we zijn. In haar boek pleit de auteur voor een wereld waarin iedere lichaamsvorm wordt gevierd. (Body Positive Power, Megan Jayne Crabbe, Blossom Books)

  • Het boek is hier te bestellen.

Knap voor een dik meisje

Tatjana Almuli is al haar hele leven te dik en krijgt zo lang ze zich kan herinneren ongevraagd commentaar op haar lichaam. Van familie, wildvreemden en specialisten. Zelfs wanneer ze eenderde van haar lichaamsgewicht verliest, blijft het ongevraagde commentaar groeien. Helemaal wanneer ze weer aan begint te komen. In dit boek neemt Tatjana zélf de regie in het gesprek over haar lichaam en doet ze openhartig verslag van het leven als een vollere vrouw, in een land waar dun zijn de norm is. (Knap voor een dik meisje, Tatjana Almuli, Nijgh & van Ditmar)

  • Het boek is hier te bestellen.
hoe je van je dochter moet houden
Lees ook: Flow leest: Hoe je van je dochter moet houden van Hila Blum

Op je lijf geschreven

Niet blij worden van je eigen spiegelbeeld, denken dat je leven beter wordt als je wat kilo’s kwijt bent en elke maandag opnieuw beginnen met diëten. Het was het patroon waarin Mayra Louise twintig jaar lang terug bleef vallen. Totdat ze zich realiseerde dat het zonde van haar tijd en haar leven was. In dit boek deelt ze op persoonlijke wijze en met humor haar verhaal en de belangrijkste inzichten die ze de afgelopen jaren over het onderwerp leerde.

  • Het boek is hier te bestellen.

*Een verhaal over lief zijn voor je lichaam vind je in Flow 7.

Kijk hier voor alle actuele aanbiedingen en kortingscodes in de webshop.

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE