4x een bijzondere boekwinkel in Amsterdam

boekwinkel Amsterdam

De geur van oude boeken, de rust en het uren rond kunnen dwalen maken de kleinere boekenwinkels zo fijn. 4x een bijzondere boekwinkel in Amsterdam.

4x een bijzondere boekwinkel in Amsterdam

Boekhandel Van Pampus – KNSM-eiland

Deze bijzondere boekwinkel heeft een filosofie van maar drie woorden: Uitnodigen tot oponthoud. De winkel is er zo op ingericht dat het een fijne plek is om te onthaasten tussen de boeken. ‘Natuurlijk kunt u als klant bij ons gewoon een boek pakken, afrekenen en weggaan. Maar er zijn ook aangename leunstoelen om in te gaan zitten en nog wat in de winkel te blijven lezen, met of zonder kopje koffie,’ staat er op de website van de boekhandel.

  • Meer informatie over deze boekwinkel vind je op hun website.

Happy Bookieman – Centrum

Aan de Herengracht in het centrum van Amsterdam bevindt zich een verborgen boekenhuisje, en de Happy Bookieman is de eigenaar ervan. Je kunt er elke dag terecht om door tweedehandsboeken te snuffelen. Neem je niets mee, dan is het alleen al een bezoek waard vanwege de typische inrichting van een oude boekwinkel.

  • Meer informatie over deze boekwinkel vind je hier.

Schimmelpennink – Centrum

Niet alleen een boekwinkel, maar ook – en misschien wel vooral – een buurthuis. Er worden regelmatig literaire salons georganiseerd en je kunt er ook terecht voor gewoon even een momentje niets.

  • Meer informatie over deze boekhandel vind je op hun website.

Boekhandel Van Rossum – Amsterdam-Zuid

Deze boekwinkel bestaat al sinds 1929 en heeft een uitgebreide collectie met niet alleen de bestsellers, maar ook meer onbekende werken. Zodat je naast het vinden wat je zoekt, ook nog eens verrast kunt worden. Extra bijzonder aan deze boekhandel is de uitgebreide collectie aan kinderboeken, zowel Nederlands- als Engelstalig. Er worden regelmatig lezingen en bijeenkomsten georganiseerd, met bekende en onbekende schrijvers.

  • Meer informatie over deze boekwinkel in Amsterdam vind je op hun website.

Boekhandel Over het water – Amsterdam-Noord

Sinds 2013 vind je deze boekwinkel aan de Van der Pekstraat in Amsterdam-Noord. Juist omdat deze winkel wat kleiner is, kun je er niet alleen terecht voor een nieuw boek, maar ook voor een fijn boekengesprek of een goede cadeautip. Ook op de website vind je allerlei tips van de medewerkers.

  • Meer informatie over deze boekwinkel in Amsterdam vind je op hun website.

*We maakten ook een lijst met de meest bijzondere boekwinkels van Nederland en België.

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie John Mark Smith/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING