Boeken die je bijblijven (7)

Er zijn van die boeken je altijd bijblijven. In deze blogserie vertellen illustratoren welke boeken grote indruk op hen maakte. Ontwerper Jesse Levison uit Los Angeles deelt welk boek zij nooit zal vergeten.

“Ik ben een groot fan van het werk van Joan Didion en The year of magical thinking is me altijd bijgebleven. Ik zou zelfs willen zeggen dat dit boek me een totaal andere kijk op de dood heeft gegeven. Didion schrijft alsof ze haar eigen leven van buitenaf observeert. Haar dochter raakt in een coma en haar man overlijdt plotseling. Tijdens het lezen had ik het gevoel dat ik deze grote verliezen samen met haar doormaakte. Didion gebruikt taal en herhaling om het belang van deze momenten te onderstrepen en merkt tegelijkertijd de alledaagse dingen op. Die balans is zo bijzonder.”

“Het boek illustreert dat er eigenlijk geen juiste manier is om te reageren op de dood en om te gaan met rouw. Dat vond ik een grote troost. Didion beschrijft bijvoorbeeld hoe ze de open haard gaat uitmaken als de ambulance haar man meeneemt. Soms zijn die kleine afleidingen nodig om te kunnen omgaan met het schokkende verlies van een dierbare. Dit boek herinnerde me eraan dat alles in een oogwenk kan veranderen. Hoewel het gaat over dood en verlies, gaat het ook over het leven: Didion vertelt het verhaal aan de hand van herinneringen aan haar dochter en echtgenoot.

Mijn vrienden lezen ook graag en in New York was ik negen jaar lid van een boekenclub, tot ik verhuisde naar Los Angeles. Ik heb geprobeerd er hier eentje te beginnen, maar dat komt niet helemaal van de grond. Jammer, want zo’n boekenclub motiveert je om op regelmatige basis te lezen, ook als er veel afleiding op de loer ligt.”

Jesse Levison ontwerpt met haar bedrijf Gold Teeth Brooklyn onder meer kaarten, sieraden en tassen. Ze is geboren en getogen in Miami, woonde negen jaar in New York en verhuisde onlangs naar Los Angeles. In haar werk wil ze een gevoel van verwondering en herkenning stoppen voor de alledaagse dingen. Voorbeelden van haar werk zijn te vinden op haar website.

Illustratie homepage: Jennifer Orkin Lewis

 

 

 

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING