Boekentip Casper Luckerhof

In de rubriek ‘Boeken van mijn leven’ vragen we iemand naar boeken die een onuitwisbare indruk hebben gemaakt. In Flow 5 is dat Casper Luckerhof (27), voormalig lid van het DWDD-boekenpanel en redacteur van uitgeverij Hollands Diep. Op ons blog vertelt hij over een van zijn favoriete boeken.

Norwegian Wood – Haruki Murakami
“Dit was het eerste boek van Murakami dat ik heb gelezen en sindsdien kan hij bij mij niks meer fout doen. Een studiegenoot heeft een portret van Murakami geschilderd dat in mijn woonkamer hangt. Ik kan zijn boeken nooit navertellen. Het enige wat ik bij dit boek kan zeggen, is dat het over drie studenten gaat, waarvan er eentje zelfmoord pleegt. De boeken van Murakami draaien ook niet om het plot, maar om een dromerige en eenzame sfeer. Volgens mij zoek je altijd boeken waarin de personages op de een of andere manier op jezelf lijken. Misschien dat Murakami daarom mijn favoriete schrijver is. Ik groeide op als enig kind en was vroeger een beetje een einzelgänger, zo’n jongetje dat rustig in z’n eentje met de Playmobil speelde. Bij de boeken van Murakami heb ik altijd het idee dat ze over mij gaan, dat brengt geen enkele andere auteur bij mij teweeg.”

Flow Casper Luckerhof 002

Interview Bas Maliepaard Fotografie Margriet Hoekstra

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING