Boekentip: Hallo, Meneer de Uil

meneer de uil

‘En nu maar knus naar jullie warme nestjes…’ Voor velen van ons is De Fabeltjeskrant pure nostalgie. Alweer vijftig jaar geleden las Meneer de Uil zijn eerste verhaal voor. In het boek Hallo, Meneer de Uil krijg je een kijkje achter de schermen van weleer.

Uitspraken als ‘Hatsikidee’, ‘Tuut-tuut-tuut-tuut’ en natuurlijk ‘Oogjes dicht en snaveltjes toe’ kunnen zoveel mensen nog dromen. Generaties ‘kijkbuiskinderen’ leefden elke doordeweekse avond vlak voor het slapengaan mee met Juffrouw Ooievaar, Ed en Willem Bever, Chico Lama en alle andere inwoners van het Grote Dierenbos.

Het verhaal van De Fabeltjeskrant

In Hallo, Meneer de Uil staat het complete verhaal van vijftig jaar De Fabeltjeskrant: hoe het allemaal begon, wie er allemaal achter de schermen aan werkte en welke dieren er in Fabeltjesland woonden. Het boek staat vol mooie plaatjes en exclusief archiefmateriaal. Ga terug naar je kindertijd en geniet opnieuw van de muziek en de dubbele bodems die vaak in de verhalen zaten. Want dieren zijn immers precies als mensen.

Meneer de Uil op Netflix

Na 1640 afleveringen in de afgelopen 50 jaar, zijn de makers de studio weer ingedoken. Het resultaat? Een verfrissende en nieuwe look van het dierenbos. De serie is dan ook een waar feest voor drie generaties geworden; één van herkenning voor alle ouders en grootouders en voor de kleintjes een vrolijke introductie van De Fabeltjeskrant. Ook leuk om te zien dat de nostalgie is gebleven, ondanks dat de serie nu geanimeerd is.

Bekijk hier de trailer

  • Hier vind je meer informatie over het boek (Rubinstein).
  • De serie is op Netflix te bekijken.
  • Al onze boekentips vind je hier.

Tekst Sara Assarrar Fotografie De Fabeltjeskrant®: ©De Levita Productions & Rubinstein Pictures

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING