Nieuwe boeken in januari en februari 2022

nieuwe boeken

Al puilen onze boekenkasten uit en wordt de ‘nog te lezen’-stapel steeds hoger, we worden altijd blij van nieuw leesvoer. Dit zijn de nieuwe boeken van 2022 waar we naar uitkijken. 

De man die een berg werd – Grete Simkuté

Noord-Japan, negentiende eeuw. Myo groeit op in een rijstboerengezin. Om redenen die niemand begrijpt, praat hij niet. Dit verandert – op miraculeuze wijze – wanneer zijn zusje Asa wordt geboren. Als hij na een hongersnood alleen met zijn zusje overblijft, maar ook haar moet achterlaten, wordt hij gered door een mysterieuze bergsekte. (februari)

Onderweg – Bente van de Wouw

Het debuut van onze eigen online editor. Bente van de Wouw had niet verwacht om alleen en onvoorbereid aan het startpunt van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella te staan. Maar zo waren er wel meer dingen in haar leven gebeurd die ze niet had zien aankomen. De burn-out was een verrassing voor haar, net als de lege kledingkast van haar jeugdliefde in hun huis. De donkerte in zichzelf had ze niet zien aankomen, en dat het licht langzaam weer ging branden al helemaal niet. Tijdens de voettocht van 800 kilometer door Spanje leert ze haar angst te omarmen. (februari)

Komijnsplitsers – Marieke Lucas Rijneveld

In haar nieuwe dichtbundel onderzoekt Rijneveld wat het betekent om te wonen: in een huis, in jezelf en in verhoudingen tot anderen. Wie of wat heb je nodig om een compleet mens te zijn? (januari)

De maarschalk – Zora del Buono

De jonge Sloveense Zora ontmoet haar toekomstige echtgenoot, radiologieprofessor Pietro del Buono, aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Ze volgt hem naar Bari in het zuiden van Italië, waar het communistische echtpaar een bourgeois maar actief politiek leven leidt in het verzet tegen het opkomende fascisme onder Mussolini. De maarschalk is een kleurrijk roman vol levenslust, over een onvergetelijke vrouw (de grootmoeder en naamgenoot van de auteur) en het tragische lot van een familie. (januari)

Meer lezen

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING