Tuinieren: 5x boeken voor beginners

tuinieren

Nu de lente er weer aankomt is het er weer tijd voor: tuinieren. Niet zulke groene vingers? Deze boeken helpen je verder.

Duurzaam handboek voor de luie tuinier

Voor als je wél van een mooie tuin houdt, maar er niet zo veel aan wilt doen (of als je de natuur gewoon haar gang wil laten gaan). In dit boek legt Loethe Olthuis, journalist en hartstochtelijk tuinliefhebber, in tien simpele stappen uit hoe je je eigen stukje bloeiende, weelderige natuur creëert. Zo vertelt ze je bijvoorbeeld welke planten vlinders en bijen trekken en waar je gratis planten kunt vinden.

Pluktuin – de mooiste bloemen in kistjes en potten

Volgens schrijver Jennita Jansen kun je ook zonder tuin en groene vingers met de supersimpele kistjesmethode je eigen ‘pluktuin’ maken. Daarvoor heb je geen tuin nodig, een paar kistjes, potgrond en zaden volstaan om je minituin tot een succes te maken.

De makkelijke moestuin

Jelle Medema van Makkelijke Moestuin heeft niet alleen een app waarmee je het moes tuinieren onder de knie krijgt, hij schreef er ook een boek over. Daarin leer je niet alleen hoe zo’n moestuin werkt, je vindt er ook een stappenplan voor 33 basisgroenten. Handig! Extra leuk: er is ook een editie speciaal voor kinderen.

Een jaar in de tuin 

In dit boek van Ian Spence is tuinieren van maand tot maand uitgelegd. Met aandacht voor de belangrijkste planten, handige takenlijsten, advies over plantenverzorging, wat wanneer te snoeien en informatie over het onderhouden van specifieke tuinonderdelen zoals gazon of vijver.

Mijn moestuin

Vijf jaar geleden bundelde Vlaanderens populairste moestuinman Wim Lybaert al zijn kennis, passie en tientallen jaren moestuinervaring tot één compleet boek. Met dit boek kan volgens Wim iedereen aan de slag, ook als je geen groene vingers hebt.

Nog meer tuinieren

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Liana Mikah/Unsplash.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN