Vlam in de sneeuw

In onze special Leven & Liefde vind je veel boekentips rond de thema’s vriendschap, familie en liefde. In dit blog managing editor Alice van Essen over Vlam in de sneeuw.

vlamindesneeuw

 

“‘Verrukkelijk wezentje’. Zo begint schrijver André Brink (1935-2015) zijn eerste brief aan dichter Ingrid Jonker (1933-1965) in 1963. Omdat ze ver van elkaar wonen (beiden in Zuid-Afrika) en André ­getrouwd is, moeten ze het vooral hebben van hun brieven. Die gaan over hun liefde, het schrijverschap (en hun worsteling daarmee) en literatuur, waarbij ze prachtig citeren uit het werk van anderen. De toon is vrolijk, al voel je dingen gaandeweg ingewikkelder worden. Als alleenstaande moeder zonder geld heeft Ingrid het zwaar. In zijn laatste brief vertelt André dat hij iets met een andere vrouw heeft gehad. Twee maanden later loopt Ingrid (31 jaar) de zee in om een einde aan haar leven te maken.”

Vlam in de sneeuw – Liefdesbrieven, Ingrid Jonker &  André Brink, € 34,90 (Uitgeverij Podium).

Samenstelling: Marije van der Haar-Peters Illustraties: Deborah van der Schaaf

Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS