Gezond bananenbrood: zo maak je het zelf

bananenbrood

Voor als je even genoeg hebt van de kaneelbroodjes (is dat mogelijk, vragen we ons af?) en zoekt naar een voedzamer baksel. Zo maak je zelf  gezond bananenbrood. 

Snel en makkelijk

Kost maar vijf minuten, het bakklaar maken van dit bananenbrood. En dan hoef je het alleen nog even de oven in. In het recept van ‘Uit Pauline’s keuken’ vind je dadels in plaats van suiker en het brood is ook nog eens koolhydraatarm en glutenvrij, omdat er amandelmeel wordt gebruikt. Vind je dat maar saai, dan kun je nog van alles aan je brood toevoegen zoals (pure) chocolade, pindakaas en kokos. Of: blauwe bessen of ander fruit.

Beetje honing erbij

Nog zo’n gezond recept, maar dan wordt er honing gebruikt om het brood een zoete smaak te geven. De meiden van Chickslovefood weten wel hoe je zo’n bananenbrood bakt. En om het bakken nog makkelijker (en goedkoper) te maken, hebben ze ook een recept voor je met maar zes ingrediënten, inclusief blauwe bessen. Willen we.

  • Ga naar het recept van Chickslovefood (of bekijk de video hieronder) voor de variant met maar zes ingrediënten.

Gezond bananenbrood met havermout en rozijnen

Geen dadels, honing of amandelmeel, wel havermout en rozijnen. Het kost je zo’n 15 minuten om dit bananenbrood van Rutger bakt in elkaar te flansen en de oventijd is zo’n 50 minuten. Bijkomend geluk is de geur die zich door het huis verspreidt door de kaneel die erin zit. Let op: het bananenbrood is een stuk zoeter (en dus lekkerder, vinden wij) als de bananen al flink rijp zijn. Mochten ze nog een groene kleur hebben, wacht dan liever nog een paar dagen (of leg ze even in de zon, net zo makkelijk).

Bananenbrood met volkoren speltmeel

Bij Allerhande weten ze we hoe je een gezond bananenbrood in een handomdraai maakt. Dit brood wordt gemaakt met volkoren speltmeel, extra gezond dus. In plaats van toegevoegde suikers, vind je dadels in dit recept.

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Leigh Skomal/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING