Vegan recepten: deze 8 kookboeken helpen je verder

vegan recepten

Vaker vlees en zuivel overslaan en meer plantaardig eten, wordt steeds makkelijker met alle nieuwe producten, restaurants en informatie. Deze kookboeken staan vol met lekkere vegan recepten.

Easy vegan – Living the green life – Sanne van Rooij

Sanne van Rooij van het plantaardige platform Living the green life laat in dit kookboek zien hoe je vegan, gezond én lekker kunt eten. Er staan niet alleen recepten in voor elke maaltijd, maar ook handige tips voor onderweg.

  • Het boek is hier te bestellen.

VEGAN – Het kookboek – Jean Christian Jury

Het kookboek van een vegan en raw-foodchef uit Toulouse. Jury heeft meer dan twintig jaar reis- en kookervaring en opende zijn eerste vegan restaurant in 2008. In VEGAN vind je meer dan 450 recepten voor plantaardige voor-, hoofd- en nagerechten, geschikt voor iedere thuiskok.

  • Het boek is hier te bestellen.

Vegan 100 – Gaz Oakley

Zou je je graag wat meer willen verdiepen in vegan eten, maar weet je nog niet hoe? Gaz Oakley, bekend van het Instagramaccount @avantgardevegan, helpt je verder met honderd lekkere gerechten. Recepten voor ontbijt, goede soepen en salades en originele hoofd- en bijgerechten. Zelfs de vegan junkfood, zoals burgers en chili-dogs, komt aan bod.

  • Het boek is hier te bestellen.

But I could never go vegan! – Kristy Turner

Blogger en auteur Kristy Turner laat je in dit Engelse kookboek graag zien hoe lekker vegan eten kan zijn. Met 125 recepten voor elk moment van de dag wil ze de beginnende én doorgewinterde vegan kennis laten maken met de veganistische levensstijl. En nee, met vegan ijs, kaas en plantaardige burgers is dat niet saai.

  • Het boek is hier te bestellen.

Oh she glows – Elke dag – Angela Liddon

Vegan koken moeilijk? Volgens foodblogger Angela Liddon helemaal niet. Met meer dan 100 recepten laat ze zien dat vegan eten gewoon heel lekker kan zijn. Van een gazpacho tot kokosslagroom en van salade met currykikkererwten tot de Oh Em Gee groenteburger.

  • Het boek is hier te bestellen.

Jackfruit – Jessica Lek

Fruit als vleesvervanger? Ja, het kan echt. In Jackfruit vind je veel receptideeën met deze – vlezige – tropische vrucht in de hoofdrol. Denk aan vegan spiesjes of een BLT-sandwich. Of maak jackfruitspread.

  • Het boek is hier te bestellen.

Vegan vibes – Lisa Steltenpool

In dit kookboek laat diëtist Lisa Steltenpool je op een toegankelijke manier kennismaken met vegan eten. Ze geeft je daarbij onderbouwde informatie, praktische tips en vooral heel veel vegan recepten.

  • Het boek is hier te bestellen.

Gewoon vegan – Alexandra Penrhyn Lowe

Simpele recepten met ingrediënten die je gewoon in de standaard supermarkt vindt; daar worden we blij van. Ook niet onbelangrijk: Alexandra Penrhyn Lowe is ook schrijver van beroep en haar vegan recepten zijn niet alleen lekker, maar ook leuk om te lezen.

  • Het boek is hier te bestellen.

Meer vegan recepten en tips

  • Een verhaal over de opkomst van veganistisch eten vind je hier.
  • We verzamelden ook handige tips en websites rondom vegan recepten en plantaardig eten.

Fotografie Taylor Kiser/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Inclusief 37 paper goodies

Flow Vakantiebox

Met een extra dik boek (met verhalen over wat het toeval je brengt) en weer veel paper goodies, waaronder postcards, stickers, zakjes voor (natuur)vondsten en polaroids.

Bestel zonder verzendkosten