Penvrienden vinden met deze 4 manieren

penvrienden

Bij het sturen van een brief bezorg je de ontvanger een geluksmoment. Online kun je veel liefhebbers van het briefschrijven vinden. Wij zetten vier manieren op een rijtje om nieuwe penvrienden te vinden. 

 1. Websites voor het vinden van penvrienden

  Er bestaan verschillende websites die briefschrijvers met elkaar verbinden. Denk bijvoorbeeld aan Slakkenpost, Penpal Gate of InterPals. Op deze platformen kun je een oproep plaatsen of reageren op een ander. Bezoek het profiel om erachter te komen wat deze persoon leuk vindt om te doen, en als diegene je aanspreekt, kun je een bericht sturen.

 2. Fora

  Bedenk wat je leuk vindt, ben je bijvoorbeeld gek op reizen? Dan kun je op een reisforum een oproep plaatsen. De kans is groot dat je dan een penvriend vindt met wie je interesses deelt.

 3. Advertenties voor het vinden van penvrienden

  Vroeger plaatste je een advertentie in de krant of in een tijdschrift wanneer je op zoek was naar een penvriend. Tegenwoordig kan dat ook op Marktplaats bijvoorbeeld, of op de website van een tijdschrift dat je graag leest.

 4. Social media

  Terwijl je met brieven schrijven social media juist ontwijkt, kan het wel weer een heel goede manier zijn om penvrienden te zoeken. Op Instagram kun je met verschillende hashtags zoeken naar een oproep, en op Facebook zijn er verschillende groepen met brievenschrijvers te vinden. Zo vind je bijvoorbeeld in onze Facebookgroep Flow Paper Lovers ook geregeld oproepen.

Meer lezen over penvrienden?

 • Brieven schrijven is weer helemaal terug en dit is waarom we het fijn vinden.
 • Je hebt een penvriend gevonden, maar waar ga je over schrijven? Onze tips lees je hier.
 • Vier postcrossers vertellen ons hier wat ze het fijnst vinden aan het internationale briefkaart-uitwisselingsproject.
 • In het nieuwste Flow Book for Paper Lovers 8 vind je briefpapier en enveloppen.

Tekst Suzanne Kuijvenhoven  Fotografie Egor Myznik /Unsplash.com

 

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING