Boeken over eilanden

eilanden

Hoe komt het toch dat het meteen over je heen valt zodra je ook maar onderweg bent naar een eiland: dat gevoel van rust, ruimte en tevredenheid? Journalist Catelijze Elzes schrijft erover in het Vakantieboek, waarbij ze ook deze fijne boeken over eilanden tipt.

 • De uitweer, Amy Liptrot
  Amy Liptrot brengt haar kindertijd door op de Orkneyeilanden, een eilandengroep ten noorden van Schotland. Deze memoir staat vol adembenemende natuurbeschrijvingen en bijzondere observaties. 
(Ambo|Anthos)
 • Zomerhitte, Jan Wolkers 
  Deze Nederlandse klassieker speelt zich af op het waddeneiland Texel. (Boekenweekgeschenk 2005, De Bezige Bij)
 • Birk, Jaap Robben 
  Mikael woont op een afgelegen eiland tussen Noorwegen en Schotland. Op een dag gebeurt er iets vreselijks: Mikael’s vader verdwijnt in zee. Alleen Mikael weet water er gebeurt is, maar weigert erover te praten. (De Geus)
 • Eilandgasten, De avondboot 
en Laatste seizoen, Vonne van der Meer
  Deze serie draait om een gastvrij huurhuis op een waddeneiland, en volgt alle gasten die daar langs komen. Ook al kennen de gasten elkaar niet, hun levens raken door hun verblijf in de Duinroos toch langzaam met elkaar verwikkelt. (Atlas Contact)
 • Rond de wereld in 160 eilanden, Boudewijn Büch.
  Büch (1948-2002) noemde zichzelf een eilandgek. Zijn biograaf Eva Rovers brengt in dit boek zijn mooiste en meest typerende eilandverhalen samen. De reis voert van de Kanaaleilanden tot de Pacific en van de Zuidpool via de Indische Oceaan weer terug naar Europa.

*Lees het verhaal over de magie van een eiland in het Vakantieboek in het Zomerpakket.

Fotografie Erik-Jan Leusink/Unsplash.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN