Zomerboeken

Van old time favorites tot de allernieuwste titels. In het Flow Vakantieboek delen acht schrijvers en mensen uit de boekenwereld wat zij het liefst lezen op vakantie. Op ons blog geven Floor Zijlstra en Wilma Seijbel hun boekentips.

7-4-16RGB

floor zijlstra

Floor Zijlstra is uitgever Current Affairs bij uitgeverij Lebowski. Eerder werkte ze als samensteller bij De wereld draait door.
“Voor mij is de zomer het ultieme leesmoment. Heerlijk op het strand, of ’s avonds, als de kinderen na een lange stranddag uitgeput in bed liggen. Glaasje wijn, Frans kaasje en dan bij een klein campinglichtje lezen. Natuurlijk lees ik als uitgever al heel erg veel, maar in de zomer gaat de stapel mee waar ik door het jaar heen niet aan toegekomen ben. Gewoon in de koffer. Dat is een paar kilo erbij, maar lezen doe ik echt lekkerder met een boek in de hand.”

Floors zomerboeken:

  • Anna – Niccolò Ammaniti De nieuwe van Ammaniti moet natuurlijk mee!”
  • Moeders zondag – Graham Swift “Schitterende, nieuwe roman van Man Booker Prize-winnaar.”
  • De wereld volgens Gijp – Michel van Egmond “Gaat mee voor mijn vriend, maar stiekem ook voor mij.”
  • De Weduwe – Fiona Barton “Steengoede, psychologische thriller, ideaal voor op het strand.”
  • Worstelen aan de rand van Europa – Eva Wiessing en Conny Keessen “Scherpe analyse van de Griekse crisis. Must voor iedere Griekenland-ganger!”


Wilma Seijbel is uitgever van Karmijn. Ze publiceerde afgelopen jaar onder meer De Boekhandel en De blauwe bloem van de Britse succesauteur Penelope Fitzgerald (1916-2000).
“Het hele jaar ben ik met boeken bezig, maar als ik in de zomer op vakantie ben, lees ik meestal geen letter. Het lukt me simpelweg niet om me in een vreemde omgeving echt in een tekst te verdiepen. Er is te veel afleiding, er is te veel wat ik wil doen, zien en ontdekken. Meestal neem ik wel een hele stapel boeken mee. Het geeft een fijn gevoel om te weten dat ik ze bij me heb en af en toe houd ik ze even vast, om ze vervolgens ongelezen weer mee terug te nemen. Ik kan wel eindeloos haken op vakantie. Daar hoef ik niet te veel bij na te denken.”

Wilma’s zomerboeken:

  • De Amerikaanse prinses – Annejet van der Zijl “Sinds ik een cursus bij Annejet volgde, bewonder ik haar boeken nog meer.”
  • Het tumult van de tijd – Julian Barnes “Intrigerende roman over componist Sjostakovitsj (1906-1975).”
  • De Meester – Jolien Janzing “Ontzettend knap hoe de auteur de in-en-in Engelse zusjes Brontë heeft neergezet.”
  • De dagboeken van Cassandra Mortmain – Dodie Smith “Moderne Jane Austen van de schrijfster van 101 dalmatiërs.”
  • Angel – Elizabeth Taylor “Fascinerend kijkje in het hoofd van een schrijfster.”

Meer boekenfavorieten vind je in het Flow Vakantieboek 2016, dat ligt nu voor € 14,95 in de winkels en is ook te bestellen in onze webshop.

Samenstelling: Bas Maliepaard Illustraties Deborah van der Schaaf

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN