Boekentip Hanna Bervoets

In elk nummer van Flow magazine vragen we iemand naar boeken die een onuitwisbare indruk hebben gemaakt. In Flow 1 is de beurt aan schrijfster Hanna Bervoets (31). Op ons blog delen we vast een van haar vijf boeken. 

Jij zegt het – Connie Palmen
“Ik bewonder Connie Palmen heel erg, omdat ze goed schrijft en een mooie manier heeft gevonden om met haar schrijverschap om te gaan. Ze neemt zichzelf serieus, maar niet té, er is nog ruimte voor humor. Haar nieuwste boek Jij zegt het heeft me heel erg geraakt. Connie geeft een stem aan de Engelse schrijven Ted Hughes, die vertelt over zijn relatie met Sylvia Plath, de Amerikaanse dichter die zelfmoord pleegde. In de feministische kringen waar ik in verkeer, wordt zij altijd aangehaald als een boegbeeld, een soort heldin eindelijk. Ted krijgt vaak een beetje de schuld van haar zelfgekozen dood. Connie laat hem zijn kant van het verhaal vertellen. Als je begint met lezen, vergeet je Connie meteen. Dat vind ik heel knap, omdat zij zo’n publieke figuur is. Haar boek is een lange, bezwerende monoloog die je helemaal opzuigt.”

In de volgende Flow (verkrijgbaar vanaf 2 maart 2016) kun je meer lezen over het leven van Sylvia Plath.

Haar andere boekentips kun je lezen in Flow Magazine 1 – dat nummer ligt nu in de winkels en is ook verkrijgbaar via onze webshop.

Hanna Bervoets_16

Interview Bas Maliepaard Fotografie Caroline Coehorst

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN