De grote vriendelijke podcast over jeugdliteratuur

De grote vriendelijke podcast

Zin om weer eens een kinderboek te (her)lezen? De Grote Vriendelijke Podcast is de allereerste podcast voor volwassenen over kinderboeken. 

Steeds meer volwassenen (her)ontdekken het kinderboek – en niet alleen om voor te lezen. In De Grote Vriendelijke Podcast bespreken de jeugdboekenrecensenten Bas Maliepaard en Jaap Friso maandelijks net verschenen kinderboeken en nieuwtjes uit de jeugdliteratuur.

Bas Maliepaard vertelt: “Er verschijnen veel interessante en boeiende kinderboeken en daar is relatief weinig aandacht voor in de reguliere media. Wij willen met dit platform ons enthousiasme over jeugdliteratuur met anderen delen.”

Over De Grote Vriendelijke Podcast

Iedere aflevering ontvangen Bas en Jaap een gast in kinderboekwinkel Kiekeboek in Haarlem, met wie ze uitgebreid ingaan op zijn of haar werk. Dit zijn niet alleen schrijvers, maar ook illustratoren en vertalers. Er komen gasten langs als Theo Thijssen-prijswinnares Bibi Dumon Tak en kinderboekenillustrator Charlotte Dematons. Ook handig: alle in een aflevering besproken boeken worden onder de podcast nog even op een rijtje gezet.

Winnaar van de Dutch Podcast Award 2020

Leuk nieuws: De Grote Vriendelijke Podcast is dit jaar de winnaar is van de Dutch Podcast Award in de categorie Cultuur & Muziek. De jury vertelt: “Ze zijn goede interviewers die goed luisteren. De lange gesprekken met verschillende auteurs gaan op een prettige manier de diepte in. Het is een feest om al die grote schrijvers voorbij te horen komen. Een mooie opsteker voor de literatuur, deze sympathieke podcast.”

De Grote Vriendelijke Podcast

Tekst Sara Assarrar  Fotografie Bibliotheek Midden-Brabant

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN