Boekentips over familie en liefde

In onze nieuwe special Leven & liefde vind je extra veel boekentips rond de thema’s vriendschap, familie en liefde. Op ons blog twee extra boekentips.

hetlotvandefamilie-kopie

Het lot van de familie Meijer
Marije van der Haar-Peters, eindredacteur: “Een dik boek waarmee je je een generatie of vier kunt onderdompelen in de lotgevallen van een joodse familie uit Zwitserland en hun gebruiken, het harde werken, het niet te veel willen opvallen om de opmerkingen ‘jullie joden altijd’ te voorkomen, maar ook de ruzietjes en de ontluikende liefdes. Het eerste deel begint in 1871 en het vijfde eindigt in 1945. De oorlog zit niet aan de hand van de bekende historische gebeurtenissen, maar meer met subtiele details in het verhaal verweven. Misschien wel daarom maakt het zo veel indruk.”
Het lot van de familie Meijer, Charles Lewinsky, € 15 (Signatuur)

ditisalles-kopie

Dit is alles
Helga Snoeij, eindredacteur: “De vijftienjarige Cordelia kiest Will uit om haar te ontmaagden. Maar dan worden ze verliefd. In Dit is alles schrijft Cordelia, aan de dochter van wie ze als negentienjarige in verwachting is, heel openhartig over deze allesbepalende liefde. Cordelia’s wijsheid, eigenzinnigheid en schrijfaspiraties maken haar tot een boeiend personage met wie je moeiteloos zevenhonderd pagina’s meeleeft. Deze herkenbare coming of age-roman ontroerde me, en het slot is onthutsend.”

Dit is alles – Het hoofdkussenboek van Cordelia Kenn, Aidan Chambers, € 9,99 (Querido, alleen verkrijbaar als e-book)

Illustraties: Deborah van der Schaaf

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN