Home made is een heel fijn kookboek van Yvette van Boven met niet-standaard, maar tegelijk niet al te moeilijke recepten. Dit recept voor scones kwam als winnaar uit de bus in een aflevering van de podcast Mangiare waarin drie recepten voor scones werden getest.
Ingrediënten:
- 450 g bloem
- 125 g koude boter in blokjes
- 1 zakje bakpoeder
- 50 g poedersuiker
- snuf zout
- ca. 150 ml (karne)melk
Verwarm de oven voor op 220°C. Doe alle ingrediënten, behalve de (karne)melk, in een kom. Meng kort maar goed, tot boter en bloem grove korrels zijn geworden. Giet de (karne)melk erbij en kneed alles kort tot een samenhangende bal. Bestuif het aanrecht met bloem. Druk het deeg uit tot een plak van 2 cm dik. Steek er de scones uit, met een uitsteekvorm of een glas. Kneed de restjes deeg steeds weer samen, tot al het deeg op is. Bestrijk de scones met melk en zet ze op een bakplaat bekleed met bakpapier in de oven. Bak ze in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de grootte, goudbruin en gaar. Serveer met lichtgezouten boter of geklopte, ongezoete crème fraîche en (zelfgemaakte) jam.
Home made is verkrijgbaar in onze online shop.