Merel en haar journal

In het Flow Vakantieboek 2017 vind je achterin een aantal pagina’s om je vakantie-inzichten in te vullen. Om helder te krijgen wat er in je hoofd omgaat. Merel Stegeman deed dit tijdens haar reizen en maakte er een reisjournal van. In dit blog schrijft ze over hoe het uitgeven van een boek ineens op haar pad kwam.

Het is eind december 2014. We zitten in de bus richting de Perito Moreno in Argentinië. Die geweldige ijsmassa, waarvan je de mega ijsschotsen in het water ziet vallen. Op de weg ernaar toe zien we de mooiste natuur, inclusief meerdere regenbogen. We zijn bijna op de plek van bestemming. In de verte horen we het eerste gerommel. Zou dat het zijn? Dan zien we een enorme ijsschots in het water vallen. Dit overtreft al onze verwachtingen; wat is dit indrukwekkend.


Mijn droom

Rob, mijn man, en ik zijn weg van de hectiek van alledag. We genieten van het lanterfanten, de natuur en van niks hoeven en alles mogen. Het idee om een eigen boek uit te geven komt weer naar boven. Het is een droom die al jaren door mijn hoofd gaat. In 2008 was ik tijdens mijn reis door Zuid-Amerika al quotes en tips aan het verzamelen van de mensen die ik ontmoette. De gedachte aan een boek maken, geeft me superveel energie en ik begin meteen weer met tekenen. Maar met deze energie komt ook angst om de hoek kijken, want: “Ik een boek uitgeven? Dat kan ik toch helemaal niet? Daar heb ik helemaal niet voor gestudeerd.”

Het was oktober 2015, bijna een jaar na die bewuste reis in Argentinië, toen ik mijn baan opzegde en serieus met mijn droom aan de slag ging.

Avontuur
Ik liet me informeren over welke stappen ik zou kunnen zetten. Ik ontmoette tal van nieuwe mensen, die mij telkens een stapje verder konden helpen. Zo werd het uitgeven van een boek in eigen beheer een avontuur op zich. Een jaar later, november 2016, was het Wonderlust Journal, een anders-dan-anders reisdagboek, klaar. Een boek met inspirerende en reflecterende vragen die je op vakantie of reis laten nadenken over wat nou echt belangrijk voor je is.

Lanterfanten
Als je lekker aan het lanterfanten bent – thuis of op reis – creëer je ruimte om kanten van jezelf te (her)ontdekken die je in de waan van het dagelijks leven, even niet meer ziet, maar die wel belangrijk voor je zijn. Voor mij zijn schrijven, tekenen en handlettering heerlijke bezigheden die thuis altijd ondergesneeuwd raken. Maar als ik heel eerlijk ben, word ik altijd blij van tekenen en van iets creëren en ontwikkelen. Inmiddels pak ik het thuis tijdens een avond rust ook anders aan. Ik ga iets doen waarvan ik weet dat het me energie geeft, in plaats van een serie te kijken. Zo simpel kan het zijn: ontdekken waar ik blij van word en dit ook gaan doen.

  • Merel Stegeman geeft de Wonderlust Journal volledig in eigen beheer uit. De illustraties in het boek zijn ook door haar getekend. Wonderlust – Explore, create, shine is verkrijgbaar via Wonderlust-journal.nl.
  • Het Flow Vakantieboek 2017 is verkrijgbaar in onze webshop en in de winkel.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN