Soms heb je helemaal geen lastig recept nodig om iets moois op tafels te zetten (of om gewoon zelf van te snoepen). Flow’s Rachel maakte voor haar familie deze zomerse aardbeiencake.
“Op bijzondere dagen wil ik me nog weleens druk maken in de keuken. En dan niet met een vijfgangendiner, nee geef mij maar een mixer, wat bloem, eieren en boter (oké en een goede bak met suiker op z’n tijd). Het hoeft gelukkig niet al te ingewikkeld te zijn om iets moois op tafel te zetten. Tijdens onze paaslunch met familie maakte ik deze aardbeiencake die ik vond op Pinterest en waar ik een beetje mijn eigen draai aan gaf. Het leukste onderdeel? Dat vond ik stiekem toch het versieren.”
Dit heb je nodig
- Drie pakken cakemix met de bijpassende ingrediënten (even op de verpakking kijken). Wil je liever de cake zonder pak maken? Dan is dit recept van Rutger Bakt heel fijn. En natuurlijk heb je nog veel meer manieren om een ‘gewone cake’ te bakken.
- Kaneel.
- Zure room.
- Een beker verse slagroom (die je nog moet kloppen).
- Poedersuiker.
- Aardbeien.
- Bloemen voor de versiering.
Aan de slag
- Bak de cake zoals op het pak of in het recept vermeld staat, in een ronde vorm. Voeg aan het deeg kaneel toe.
- Maak de room door de zure room, de verse slagroom, de poedersuiker en de kaneel met de mixer door elkaar te mengen tot een stevig mengsel.
- Ik heb het even een nachtje buiten laten staan om het te koelen, maar je kunt het vast en zeker ook gewoon in de koelkast laten staan voor een paar uurtjes.
- Smeer de room op de cake, leg daar aardbeien tussen en leg daar weer een cake op. Zo bouw je een hele taart, zo hoog als je zelf wilt.
- En dan het leuke onderdeel: de styling. Versier de hele taart met takjes met bloemen (die je overigens niet kunt eten) en aardbeien en voilà: je taart is klaar om op te eten. Best zonde eigenlijk hè?
Meer lezen
- Vijf zoete bakrecepten voor de lente.
- Ook lekker: zo maak je zelf kaneelbroodjes.
- Vier recepten voor carrot cake (met vegan variant).
Tekst Rachel Vieth Fotografie Beetje