Flow’s Merel verzamelt graag recepten met seizoensgroenten. Je weet wel, voor die dagen waarop je even niet weet wat je er nu weer mee moet maken. Haar verzameling groeit en groeit. Vandaag: vijf recepten met bietjes.
Niet per se een fan
Ik ga meteen heel eerlijk zijn: ik ben niet heel dol op bietjes. De kleur vind ik prachtig, maar daar heb je het dan wel een beetje mee gezegd. De geur spreekt me niet aan (zo aards), het mondgevoel vind ik matig en met de smaak van bietjes kan van alles fout gaan. Maar, ik zal er ook meteen bij zeggen; dat hangt ook van de bereidingswijze af.
5x bietjes
Omdat bietjes boordevol vitamines en mineralen zitten (ik noem er een paar: magnesium, calcium en vitamine A, C en B11), wil ik deze seizoensgroente toch een eerlijke kans geven. Daarom heb ik de vijf recepten met bietjes die mij het lekkerst lijken voor jullie op een rijtje gezet.
Smoothiebowl met biet en framboos (Maddie’s Foodlife)
We beginnen meteen met de minst voor de hand liggende optie: ontbijt. Door bietjes te verwerken in een smoothie of smoothiebowl, krijg je ’s ochtends meteen een deel van je vitaminebehoefte binnen. Handig.
Plaattaart met biet en gorgonzola (Rutger Bakt)
Niets ten nadele van Rutger, maar ik zou nog peer toevoegen. Peer, biet en blauwe kaas is een heerlijke combinatie. Dit werk trouwens ook heel goed op een pizza.
Salade met bietjes en quinoa (Cookie+Kate)
Misschien eten we in de zomer meer salades dan in de winter, maar ook in dit seizoen kan een goedgevulde maaltijdsalade erg lekker zijn. Bietjes laten zich hier goed voor lenen.
Pasta met pesto van rode biet (Proeven met liefde)
Ik concludeer bij dit recept maar weer eens: je kunt echt van álles pesto maken. Ook van bietjes, dus.
Bietensoep met geitenkaascrème (Uit Paulines Keuken)
Deze romige soep wil ik zo van mijn beeldscherm plukken voor mijn lunch vandaag. Dit is, als je het mij vraagt, comfortfood zoals je het wilt zien.
Meer lezen
Tekst Merel Wildschut Fotografie Max Nayman/Unsplash.com