Meer leestijd

Hoe kun je tijdens drukke dagen toch tijd vinden om te lezen? We geven je hieronder vijf tips. 

  • Probeer eens een luisterboek. Terwijl je op de fiets zit of tijdens het koken, bijvoorbeeld. Je kunt audioboeken kopen in (online) boekwinkels, maar ook een abonnement afsluiten bij bijvoorbeeld Storytel. In dit blog staan veel opties op een rij.
  • Stop voordat je van huis vertrekt altijd een boek of e-reader in je tas. Die kun je dan meteen tevoorschijn halen als je even niets te doen hebt, bijvoorbeeld als de trein vertraging heeft of als je ergens in een wachtkamer zit.
  • Je hoeft een boek niet uit te lezen als je het niet leuk vindt. Dat voelt misschien even als opgeven, maar waarom zou je jezelf er eigenlijk doorheen worstelen? Er zijn genoeg andere verhalen die je wel met plezier zult lezen.
  • Sta een halfuurtje eerder op en spreek met jezelf af dat je eerst een paar bladzijden leest voor  je je dag echt begint.
  • Leg je telefoon het liefst weg voordat je gaat lezen, zodat je niet wordt afgeleid door allerlei bliepjes en meldingen. Je hebt dan meer rust voor je boek én leest meer pagina’s.

 

0
reageren

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Promotional image

Nieuwste special

Flow Boeken & Lezen

Omdat we zelf zo van lezen houden, hebben we er nu een special over gemaakt.

Shop >