5 tips voor meer rust in je dagen

rust

Raast het leven aan je voorbij? Breng rust en lucht in je dagen met deze vijf tips. 

 • Weekje zonder
  Chronisch tijd tekort? Leuk om een weekje (deze week?) uit te proberen: geen televisie en geen social media. Levert je hoogstwaarschijnlijk meer tijd op dan je denkt.
 • Leef in het nu
  Als je aandacht hebt voor het heden, betekent dat niet dat je helemaal stopt met denken over de toekomst of het verleden. Het betekent wel dat je er minder door wordt beheerst. En dan raak je er langzamerhand van doordrongen dat er eigenlijk maar één werkelijkheid is: het heden. Nu dus.
Lees ook: Leven in een lagere versnelling

 • Houd het luchtig
  De toekomst schat je altijd rooskleuriger in dan-ie is. Gelukkig maar. Maar wel handig om er in je planning rekening mee te houden: ook na de vakantie heb je het weer druk, en ook over drie weken slibt je agenda weer dicht. Bedenk nu dus of je iets écht wilt, en doe het niet omdat je denkt dat je over drie maanden toch tijd genoeg hebt.
 • Reserveer vijf minuten
  Creëer dagelijks op een vast tijdstip een rustmoment van vijf minuten. Denk aan iets moois en schrijf het op in je dagboek. Wat ook kan: schrijf iets heel alledaags op. Wat je ontbijt was, wat je die ochtend op de radio hoorde, wat je aan hebt die dag. Juist die dingen vergeet je en zijn later leuk om terug te lezen.
 • Laat de tijd vliegen
  Wil je de tijd juist sneller laten gaan? Zorg dan dat je ergens volledig door in beslag genomen wordt. Als iets je volledige aandacht heeft, ben je je niet meer bewust van je gedachten en omgeving. De tijd vliegt en voor je het weet ben je weer een uur verder.

*Deze tips vind je in Flow Weekly.

Tekst Sjoukje van de Kolk Fotografie Shutterstock

Promotional image

Book for paper lovers 6

Het nieuwe Book for Paper Lovers is te koop in onze shop! In het Book for Paper Lovers vind je vouwvellen, posters, notebooks, labels, een pop-up kasje met papieren plantjes, een gezichten-tekenboekje, inpakpapier, stickers en nog veel meer.

Ga naar de shop