6x buitenactiviteiten – zonder wandelen

buitenactiviteiten

We zijn dol op wandelen, maar hebben soms ook zin om iets anders te doen. Om de wandelsleur te doorbreken: 6 andere buitenactiviteiten. 

Begrijp ons niet verkeerd, we vinden het heerlijk om voet voor voet te zetten en daarmee de tijd als stroop uit te smeren. We krijgen er een rustig hoofd en lijf van, het is een ideale pauze en vaak kom je nog op de beste ideeën ook. Maar in een tijd dat er weinig anders te doen valt dan lopen, merken we dat de veer in de pas er wel uit is. Sjokken we weer datzelfde rondje, meer omdat het moet in plaats van dat het kan. Herkenbaar? Niet getreurd, we vonden deze buitenactiviteiten om de sleur te doorbreken.

6x buitenactiviteiten

Op de skeelers

Net als vroeger. Koop een goed paar skeelers, zoek naar een route met fijne ondergrond en vlieg over het trottoir. Gaat een stuk sneller dan lopen en dat geeft gewoon een kick. Al lang niet meer op wieltjes gestaan? Vergeet dan niet om ook bescherming te aan te schaffen.

Fietsen

Er zijn niet alleen honderden wandelroutes, maar ook heel veel fietsroutes in Nederland. Stap eens wat vaker op de trappers en ga voor je plezier in plaats van alleen voor het ik-moet-nog-een-boodschap-halenrondje.

Dropping

Spanning! Sensatie! Hoewel je tijdens deze activiteit ook voet voor voet moet zetten, ligt de focus meer op verdwaald zijn en de weg weer terug naar huis vinden. Oftewel: kaart lezen, je buikgevoel volgen, goed observeren. Wel heel belangrijk om die kaart niet te vergeten, want Google Maps gebruiken is valsspelen.

De kano in (of de sup op)

We mogen wel wat meer gebruik maken van al dat water in Nederland. Huur (of koop een goedkope) kano en ga er op je vrije dag of in het weekend op uit met familie – of lekker in je eentje. Sta je liever op een plank? Probeer dan het suppen eens.

Vliegeren

Weet je nog, dat we vroeger urenlang achter onze vlieger aan konden rennen? En plezier dat we hadden. Nou jongens, vliegers bestaan dus nog steeds, en daar zijn we zeker niet te oud voor. Tijd om ze van het stof te ontdoen en weer in gebruik te stellen.

Steppen

En dan hebben we het niet over van die enge steps waarbij je al snel op je gezicht gaat. Tegenwoordig zijn er cruisesteps die niet alleen steviger zijn, maar ook een stuk veiliger. Zo kun je ze bijvoorbeeld voor een dagje huren om de Veluwe te ontdekken.

Tekst Bente van de Wouw vFotografie Klara Kulikova/Unsplash.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN