Fijne activiteiten buiten de deur voor als je hoogsensitief bent

hoogsensitief activiteiten

Voor als je gillend gek wordt op een druk terras en ook niet kunt ontspannen van een dagje winkelen in een overvolle stad. Deze activiteiten buiten de deur zijn ideaal als je hoogsensitief bent.

 1. Ga naar een pluktuin
  Leuk voor in de zomermaanden. In een pluktuin kun je allerlei verschillende bloemen, groenten en fruit plukken. Deze tuinen vind je vaak op het platteland waar het lekker rustig is. Extra leuk: bij sommige tuinen kun je ook terecht voor een kop thee met wat lekkers of een (lokale) lunch.
 2. Maak een wandeling
  De natuur is je beste vriend als je even wilt ontprikkelen. Maak een wandeling door een mooi natuurgebied of ga iets anders leuks doen zoals kanoën of suppen.
 3. Huur een bootje
  Nog zo’n fijne activiteit in de natuur. Huur eens een bootje en ga er een dag op uit. Lunchen kun je ergens onderweg doen, en als je geen behoefte hebt aan drukte om je heen, kun je ook gewoon een picknickmand meenemen om in je bootje open te maken.
 4. Organiseer een picknick
  Over picknick gesproken: het is de ideale vervanger van een lunch in een druk koffietentje. Mocht je geen zin hebben om je eigen brood te smeren, dan is er vast wel een adresje waar je zo’n goed gevulde picknickmand kunt meenemen. Leuk om in een park of bos op te eten.
 5. Ga naar het strand
  En dan het liefst niet in het weekend als half Nederland er is, maar op een doordeweekse avond bijvoorbeeld. Zeker in de zomermaanden blijft het vaak lang warm (en licht). Zo’n duik kun je dus ook gewoon nemen na zes uur ’s avonds.
 6. Bezoek een boekwinkel
  Oké, rust is er niet gegarandeerd, maar grote kans dat er weinig prikkels zijn in een boekhandel. Zeker als je in de rustige uren komt. Neem de tijd om door de boeken te snuffelen en kruip na afloop lekker op de bank met wat lekkers.
 7. Beoefen een sport
  Een potje tennis, een rondje fietsen of op een andere manier in beweging zijn, zorgt dat je ontspant (en ontprikkelt).
 8. Ga naar het museum
  Nog zo’n fijne plek waar je lekker tot rust kunt komen en tegelijkertijd inspiratie op kunt doen.

Meer lezen

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Derick McKinney/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING