Het terras met het mooiste uitzicht van Rotterdam moet toch wel dat van low waste restaurant Aloha zijn. Als je een plekje aan de rand van het terras weet te scoren, kijk je uit over de Rotterdamse bruggen en de watertaxi’s die af en aan varen. Maar het is niet alleen het uitzicht waarvoor je naar Aloha zou moeten gaan.
Seizoensproducten
Aloha serveert gerechten en dranken die de lokale omgeving en het seizoen representeren. Bij dit restaurant draait alles om creativiteit én om zo min mogelijk afval produceren. Dat begint bij het inkopen van hoogwaardige en onbewerkte seizoensproducten. Bij elk product wordt er goed gekeken: hoe kunnen we dit product helemaal opgebruiken? Van wat bij een ander restaurant restafval genoemd zou worden, weten de koks van Aloha nog de lekkerste dingen te maken.
Bitterballen van oesterzwammen & huisgemaakte limonade
Het resultaat? Een originele menukaart vol gebalanceerde en voedzame gerechten. Een paar voorbeelden: witte asperges met vlierbloesem, bitterballen van oesterzwammen, miso van pompoenpitten en mayonaise met espresso. Vergeet ook niet een blik op de drankenkaart te werpen. Vooral de cocktails met seizoensingrediënten trekken de aandacht, maar de huisgemaakte limonades en de ijsthee van koffiebonen mogen er zeker ook zijn.
- Je vindt Aloha in Rotterdam aan de Maasboulevard nummer 102. Het restaurant is de hele week vanaf 12:00 uur open en je kunt er terecht voor lunch, borrel en diner.
- Hier vind je de website, en de Instagram-pagina van Aloha.
- Meer bijzondere adresjes van Flow.
Tekst en fotografie Merel Wildschut