Flow logeert: bij Logement Fonteyn in Groede, Zeeuws-Vlaanderen

Groede

We zijn altijd op zoek naar mooie en fijne plekken in eigen land (of daarbuiten). Online redacteur Rachel ging naar Groede, een klein plaatsje in Zeeuws-Vlaanderen.

Ik ben dol op Zeeland. Sinds kleins af aan kom ik er elke zomer met mijn familie. De uitgestrekte polders, de kleine dorpen, de kraampjes met groente langs de weg en niet te vergeten: het strand. Zeeland is voor mij een plek waar ik thuiskom, mijn hoofd leegmaak, kilometers langs de zee fiets met de wind in mijn haren en geniet van een koffie in de strandtent. Wanneer ik de Westerscheldetunnel uitkom, lijkt de zon net iets harder te schijnen en heb ik altijd het gevoel dat ik echt even weg ben.

Slapen bij Fonteyn

Het dorpje Groede is in de Tweede Wereldoorlog gespaard gebleven doordat het een Rode Kruis-dorp was. Daardoor vind je er veel karakteristieke, oude huizen rondom het kerkplein. Ondanks dat ik de omgeving ken, was ik nog nooit in het logement in Groede geweest.

Boven koffiebar Fonteyn kun je sinds een aantal jaar overnachten met vier personen. We werden enthousiast begroet door de eigenaar en op tafel lag een persoonlijk kaartje (en een Flow) klaar. Ik voel me er meteen thuis. Er staan gezellige bloemen op tafel, de ruimtes zijn mooi ingericht en je hebt een eigen keuken. Ik had door de huiselijkheid meteen het gevoel: hier zou ik wel kunnen wonen.

Als je niet alleen gaat, is het denk ik wel belangrijk dat je met mensen gaat die je goed kent. De ene slaapkamer bevindt zich namelijk op een vide boven de andere kamer. Handig wanneer de ander snurkt zodat je gemakkelijk een kussen naar beneden kunt gooien, maar dat is misschien wat gek bij iemand die je pas net kent.

Op pad

Tijdens het weekend genoten we samen van de omgeving, de omliggende plekken (zoals Sluis), spelletjes en een strandwandeling. Je kunt in deze omgeving heerlijk tot rust komen. Een tip voor wanneer je aan het strand wilt eten is Loods Tien in Breskens. Je fietst ernaartoe door de duinen, maar ook met de auto kom je er gemakkelijk. ’s Ochtend kun je je eigen ontbijt maken in de ruime keuken, maar je kunt ook zo naar beneden lopen voor een ontbijt of kop koffie bij Fonteyn.

Meer lezen

Tekst Rachel Vieth  Fotografie Beetje

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN