Caroline Buijs

Biografie

Caroline Buijs (1968) werkt voor Flow als creative managing editor en heeft contact met illustratoren over de hele wereld. Ze coördineert onder meer de specials (zoals het Book for Paper Lovers), de paper goodies bij de nummers, de DIY-rubriek ‘In één middag klaar’ en de creatieve cursussen van The School of Flow. Daarnaast maakt ze de rubriek ‘De vijf inzichten’ en schrijft ze sinds vijftien jaar verhalen voor Flow over onder meer creativiteit, persoonlijke ontwikkeling, natuur en maakt ze reisverhalen.

In haar vrije tijd leest en tekent ze en speelt ze voor vormgever: ze maakt graag zines over onder meer haar kat, Chinees koken en reizen. Daarnaast probeert ze de tuin bij haar boshuisje te onderhouden, maar dat lukt niet erg – haar nieuwe motto is nu: onkruid bestaat niet. Ook is ze al driehonderd jaar bezig met een haakproject dat nooit afkomt. Verder is ze in haar vrije tijd het liefst heel lui.

Op het cv

· Vloog de wereld over als stewardess voor KLM en verkocht later reizen naar China.

· Had als freelance journalist een interviewrubriek in Vrij Nederland en in dagblad Trouw en werkte als eindredacteur voor diverse bladen.

· Schreef het Kakkerlakje (een verstuurbaar boekje) De langzame wereld.

Artikelen van Caroline

· Om eens te proberen: de eendagsvakantie.

· Het effect van een maand lang alles wandelend doen.

· Caroline deed een Muir Trek: zonder plan, horloge en telefoon zwerven door de natuur.

· Alle artikelen van Caroline.

Laatst bewerkt op 2 mei 2023