5 tips om het onvolmaakte te omarmen

onvolmaakte

Vijf tips over het mooie van niet altijd perfect hoeven zijn.

 • Wabi Sabi
  Volgens de Japanse levensfilosofie Wabi Sabi schuilt schoonheid juist in het onvolmaakte. Wabi Sabi legt niet de nadruk op het resultaat, maar op het proces. Door jouw hand wordt iets uniek. En omdat het uniek is, zal het onvolmaakt zijn. Tuurlijk is het belangrijk om dingen goed te doen, maar dat betekent niet dat het perfect hoeft te zijn.
 • Laat los
  Perfectionisme heeft te maken met hoe je gezien wilt worden. Namelijk: als perfect. Onthoud: dat is een onhaalbaar doel. Want je hebt totaal geen invloed op hoe je door anderen gezien wordt – hoeveel tijd en energie je er ook in steekt. En daarmee is die angst voor wat anderen vinden zinloos geworden.
Documentaire spullendillema's
Lees ook: Documentaire spullendillema’s

 • Gewoon gezellig is ook goed
  Wil je graag dat je vrienden en/of gasten denken: wat een geweldig gestyled huis! Wat een heerlijk eten! Wat heeft ze dat perfect gedaan! Of is het genoeg als ze het gewoon gezellig vinden? Want dat laatste scheelt je een hele hoop stress in de voorbereiding én tijdens het samenzijn.
 • Wat komt, dat komt
  Fijne instelling in het leven en ook tijdens feesten en partijen: laat het komen zoals het komt. Natuurlijk doe je je best, maar door te proberen een perfecte gastvrouw te zijn, loop je hoogstwaarschijnlijk rond als een gestrest konijn. Niet fijn voor jezelf, en niet fijn voor je gasten. Kortom: laat de dingen gaan zoals ze gaan en vooral: probeer de humor in  te zien van dingen die ‘mislukken’.
 • Neem af en toe een risico
  Goed om te weten: als je altijd probeert fouten te vermijden, word je minder flexibel en creatief. Zonde! Laat de controle wat los, en ja, dan zul je misschien weleens een foutje maken. Maar: je komt ook tot nieuwe ideeën en creatieve inzichten.

*Deze inzichten komen uit Flow Weekly (niet meer verkrijgbaar in de webshop).

Fotografie Ckturistando/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Het Flow Zomerpakket is er!

Ga naar de shop