Koken met klassiek

Klassieke muziek werkt heel fijn in het leven van alledag, merken we. Op deze plek deelt Margriet Vroomans haar top 5. Deze keer: koken met klassiek.

margrietvroomans

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

“In de wintermaanden krijg ik enorme zin om te koken en bakken. Vanwege de feestdagen, én vanwege de sfeer van de winter. Met korte dagen en donkere luchten, de wind die dorre bladeren door de straat jaagt, de kou die je adem afsnijdt maar ook je hoofd verheldert. Eigenlijk hou ik meer van de zomer, maar de winter brengt me thuis. De keuken wordt dan m’n favoriete plek: met een grote tafel, het fornuis, de oven én wintermuziek. Hakken en snijden doe ik op Mendelssohn, bij Mozart bak ik pepernoten, bij Bach een appeltaart voor bij het Groot dictee der Nederlandse taal, en het kerstbrood staat in de oven bij Tsjaikovski’s De notenkraker. Regelmatig klinkt ook Winter van Vivaldi, in de bewerking van Max Richter: klappertanden tot in je botten. Luister en huiver, en voel de warme winter in je keuken!”

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Elke werkdag (07.00-09.00 uur) presenteert Margriet De ochtend van 4, een programma met klassieke muziek en nieuws (in het weekend gepresenteerd door Niels Heithuis). Op maandagochtend rond 8.45 uur bespreekt Flow’s Astrid een tijdgeest-onderwerp in de uitzending. Op ons blog kun je ze allemaal terugluisteren.

Klik hier voor meer info over De ochtend van 4 of over Margriet Vroomans.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN