5 fijne yoga apps om thuis mee te starten

yoga apps

Zou je graag met yoga willen beginnen, maar het liefst gewoon in je eigen woonkamer? Probeer dan deze yoga apps en platformen eens. 

Down Dog

Een app die wereldwijd beschikbaar is, met niet alleen yogalessen, maar ook HIIT-trainingen en workouts van zeven minuten (iedere vorm van beweging heeft een eigen app). Kies je voor de yoga-app, dan kun je zelf je yogales samenstellen aan de hand van het type yoga, je niveau en hoelang de les mag duren. Je kunt zelfs invullen door welke stem je begeleid wil worden. Open je de app, dan krijg je elke keer een nieuwe serie yoga-oefeningen. Veel afwisseling, dus. De lengte van de sessie bepaal je zelf en je kunt je eigen muziek luisteren.

Daily Yoga

Meer dan 100 yoga- en meditatielessen op video, zowel voor beginners als gevorderden. Je kunt ook een specifieke stijl uitproberen, zoals hatha, yin of ashtanga.

Yoga Studio

Fijn aan deze app is dat je lessen in een bepaald thema kunt volgen, zoals yoga bij rugpijn of yoga voor hardlopers. Je kunt aangeven welk niveau je hebt en de duur van een sessie varieert van een kwartier tot een uur.

Yogatv

Een Nederlands platform met meer dan 250 lessen in eigen taal én in het Engels. De filmpjes zijn te bekijken op je iPad, telefoon of je computer en de virtuele lessen worden gegeven door ervaren docenten uit zowel Nederland als het buitenland. Nog nooit aan yoga gedaan? Geen paniek, het platform biedt lessen aan voor alle niveaus. Je hebt een abonnement vanaf € 3 in de maand.

The House of Yoga

Een internationale website met honderden lessen in het Engels van ervaren docenten. Je kunt losse filmpjes bekijken of een abonnement nemen, en op de site vind je ook artikelen die je verder kunnen helpen. Er zijn video’s voor alle niveaus en ieder doeleinde. Zo vind je er programma’s voor kracht, maar ook voor het loslaten van spanning en stress.

 

Fotografie Hans Vivek/Unsplash.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN