Er zijn verschillende dips waarmee je eindeloos kunt variëren – met crackers of stokbrood. Zo biedt het boek Dips van Ramon Brugman recepten uit meer dan twintig verschillende landen, zoals deze frisse rode-bietdip.
Zo maak je ‘m:
- Snijd een paar gekookte rode bieten in blokjes.
- Verwarm ze een beetje zodat ze makkelijker te pureren zijn.
- Meng ze in een keukenmachine tot een gladde pasta.
- Snijd 1 knoflookteen fijn.
- Voeg samen met 250 ml dikke yoghurt, sap van 1 citroen, 1½ tl komijn en 1½ tl koriander toe aan de bieten.
- Draai glad. Breng op smaak met zout en peper.
Lekker om de rode-bietdip mee te combineren: pitacrackertjes.
- Verwarm de oven voor tot 150°C.
- Snijd 6 pitabroodjes doormidden en snijd de plakjes in zessen.
- Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Bak de pitacrackers 4 à 6 minuten in de oven tot ze krokant aanvoelen.
*Het boek Dips is hier te bestellen.
Fotografie FOODISM360/Unsplash.com